Српски  Magyar 

Збор грађана у Турији

Поводом предстојећег Збога грађана , заказаног од стране председника општине Србобран, за 20.фебруар 2010. године у Фискултурној сали у Турији, председник Општине писмено се обратио сваком домаћинству насељеног места  Турије са текстом следеће садржине:

„Поштовани,
Претходних година показао сам да сам пријатељ Туријске Кобасицијаде улажући знатна новчана средства у њу. Општина је направила месарске кућице и тезге, финансирала концерте (Мирослав Илић, Лепа Лукић...), мобилне WC-e , плаћала обезбеђење и др..... Сваке године то је износило око
1 милион динара.

Жеља ми је да од ове манифестације заједнички направимо нешто што ће трајати 365 дана у години а не три дана. Предлажем да је реорганизујемо у задругу и у Туријском атару направимо месну индустрију са својим кооперантима који за њу тове стоку и имају пласман својих производа. На овај начин од Кобасицијаде ће користи имати, такорећи, цело село а не пар појединаца. Ако је реорганизујемо из форме хуманитарне организације у задругу, село ће имати пуну контролу утрошка и зараде и мораће да Вам се подноси годишњи финансијски извештај, што до сада није био случај.

 Зато, ПОЗИВАМ ВАС  да у суботу, 20.фебруара 2010. године у 18,00 часова дођете у фискултурну салу у Турији да у једној пријатељској и цивилизованој атмосфери расправимо шта је то најбоље за Кобасицијаду.
 На овом Збору грађана може присуствовати свако ко хоће али право дискутовања и гласања имају само они пунолетни грађани који имају пребивалиште у Турији. Из тог разлога са собом ОБАВЕЗНО понесите личну карту да би Вас могла евидентирати Служба на улазу. Лица без личне карте, иако су из Турије, неће моћи гласати.
Нико Вам неће наметати решења, биће онако како се ви договорите и изгласате.»

Председник
Општине Србобран
Бранко Гајин