Mar 19, 2019 Last Updated 11:44 AM, Mar 18, 2019

Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
ОПШТИНА СРБОБРАН
УСТАНОВА ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ 'РАДОСТ'  СРБОБРАН
21480 Србобран, Ј. Поповића 9
021/730-161, 730-145
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Предшколска установа ''Радост'', чији је оснивач Скупштина општине Србобран, основана је као самостална институција 21. марта 1956. године и броји 422 деце у 20 васпитних група. Број запослених у Установи је 38. Директор-Светлана Живковић.

Васпитно-образовни рад одвија се у 7 објеката у Србобрану и по једном објекту у насељеним местима Турији и Надаљу и то:
  1. Објекат ''Снежана'' у Србобрану, у ул. Јована Поповића бр. 9 (где се налази и седиште Установе). У овом објекту је и група целодневног боравка  од укупно 3 групе које броје 75 деце. Површина објекта је 560 квм док је површина дворишта 583 квм. Објекат има сопствено ЕГ на земни гас.
  2. Објекат ''Палчић'' у Србобрану, у ул. Николе Тесле б.б. У овом објекту раде две групе деце млађег и старијег узраста које броје укупно 46 деце. Површина објекта је 344 квм док је површина дворишта 1.013 квм. Објекат има сопствено ЕГ на земни гас.
  3. Објекат ''Бамби'' у Србобрану, у ул. Лазе Костића бр. 26. У овом објекту раде 3 групе деце. Од тога једна млађа на српском језику и две предшколског узраста на мађарском и српском језику. Укупан број деце у овом вртићу је 55. Површина објекта је 380 квм док је површина дворишта 1.246 квм. И овај објекат има сопствено ЕГ на земни гас.
  4. Објекат ''Црвенкапа'' у Србобрану, у ул. 19. октобра бр. 58. У овом објекту раде 3 групе деце. Једна мешовита на српском и мађарском језику и по једна група припремног предшколског узраста на српском и мађарском језику. Укупан број деце у овом објекту је 74. Површина објекта је 360 квм а површина дворишта 1.136 квм. Грејање у овом објекту је на гасне пећи.
  5. Објекат ''Барби'' у Србобрану, у ул. Скопљанској бр. 11. У овом објекту раде 2 групе деце на мађарском језику, и то једна старијег предшколског узраста и једна млађа група. Укупан број деце у овом објекту је 36. Површина објекта је 174 квм а површина дворишта 688 квм. Грејање у овом објекту је на гасне пећи.
  6. Објекат ''Пчелица'' у Србобрану, у ул. Милоша Обилића бр. 70. У овом објекту раде 2 групе деце на српском језику, и то једна старијег предшколског узраста и једна млађа група. Укупран број деце у овом објекту је 36. Површина објекта је 262 квм а површина дворишта 966 квм. Грејање у овом објекту је на гасне пећи.
  7. Објекат ''Чуперак'' у Србобрану, у ул. Ратарској б.б. У овом објекту ове школске године због малог броја деце ради само једна васпитна предшколска група деце на српском језику која броји 19 деце. Површина овог објекта је 280 квм а површина дворишта 2.680 квм. Грејање у овом објекту је етажно на земни гас.
  8. Објекат ''Пепељуга'' у Турији у ул. Вука Караџића бр. 8. У овом објекту раде две групе деце на српском језику и то једна припремна предшколска и друга млађег узраста деце. Укупан број деце у Турији ове школске године је 38. Површина објекта је 220 квм а површина дворишта 1.154 квм. Објекат располаже ЕГ  на земни гас.
  9. Објекат '' Бубамара'' у Надаљу, у ул. Др. Лазара Ракића бр. 30. У овом објекту раде такође две групе деце на српском језику. Једна припремна предшколска и друга млађег узраста деце. Укупан број деце у Надаљу ове школске године је 43. Површина објекта је 180 квм а површина дворишта 1.371 квм. Грејање у овом објекту је етажно на земни гас.
Сви наши објекти имају директне телефонске линије и сву потребну инфраструктуру. То су или релативно нови објекти или објекти адаптирани у последњих 5-6 година, светли, опремљени свим аудио-визуелним  и другим дидактичким средствима,  уређени са справама за дечју игру у сваком дворишту.

За децу у целодневном боравку храна се припрема у кухињи О.Ш. ''Вук Караџић у Србобрану док се ужина за децу у полудневном боравку припрема у пекари ''Парошки'' у Србобрану.

Наша деца не плаћају партиципацију за похађање вртића одлуком Скупштине општине Србобран.

Рад са децом изводи стручни кадар-васпитачи са шестим степеном стручне спреме, педагог и адекватно помоћно особље.

У мају месецу сваке године организујемо једнодневни излет за децу а у другој декади јуна летовање у одмаралишту у Сутомору преко Центра за спорт и туризам из Србобрана.

Трудимо се да  деци обезбедимо пријатан и безбедан боравак у нашој Установи и квалитетан васпитно-образовни рад на задовољство деце и њихових родитеља.

 

Службени лист