Apr 10, 2021 Last Updated 10:15 PM, Apr 9, 2021

Имунизација без заказивања у Србобрану

У Дому здравља Др Ђорђе Бастић од данас, 10. априла од 14.00 часова, почиње нова акција вакцинације свих заинтересованих грађана без пријављивања и позива, кинеском Sinopharm вакцином. Позивамо грађане да искористе прилику, брзо се вакцинису, сачувају своје здравље и дају допринос борби против Covid 19.

Трг слободе данас красила застава Рома

Трг слободе у центру Србобрана данас је красила застава Рома. Државној застави, застави Војводине и застави општине Србобран, придружила се застава Рома поводом обележавања 08. априла - Светског дана Рома, подигнута са јасном поруком да ова национална заједница има сва људска и грађанска права у заједници у којој живи, али и да је та заједница спрема да учини све да помогне положај Рома у њој.

Детаљније

"Немој да будеш сам/а"

Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у АП Војводини, у сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер", покреће на нивоу покрајине саветовалиште за породицу под називом "НЕМОЈ ДА БУДЕШ САМ/А".

Детаљније

"Плави круг" и Црвени крст обележили Светски дан здравља

Удружење за борбу против шећерне болести "Плави круг" и Црвени крст Србобрана радно су данас обележили 07. април - Светски дан здравља. У просторијама "Плавог круга" активисти две организације вршили су основне прегледе свим заинтересованим грађанима - мерили крвни притисак, ниво шећера у крви, телесну масу и висину, и разговарали са њима како да сачувају здравље у екстремном изазовном времену пандемије.

Детаљније

Креће вакцинација и у Турији и Надаљу

Први дан масовне вакцинације без пријављивања и чекања на позив, у Дому здравља "Др Ђорђе Бастић" протиче без проблема и интересовање Србобранаца је велико, саопштио је за srbobran.rs др Властимир Кладар, директор установе.

Детаљније

Србобран тежи сталном развоју спорта

Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, посетио је данас Србобран и Турију. У сусрету са Радивојем Дебељачким, председником општине, те људима који су задужени за област спорта, Јовицом Андрићем, чланом Општинског већа, Слободаном Субићем, директором Центра за спорт и туризам, као и са Бошком Поповићем, председником ЖОК "Elan Voley", и Александаром Јојкићем, председником ОК "Младост", разговарало се о могућностима развоја овог спорта и унапређења спортске инфраструктуре. Састанку је присуствовала и Милица Зарић, заменица председника општине Србобран.

Детаљније

За фабрику воде у Турији обезбеђено 40 милиона динара

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство донео је одлуку о расподели средстава на конкурсу за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине у 2021. години. 

Детаљније

Нове мере Штаба за ванредне ситуације

На основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ бр.87/2018), Члана 9 Одлуке о организацији и функционисању цивилнe заштите на територији општине Србобран („Службени лист општине Србобран“ бр. 6/2011) Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима на затвореном и отвореном простору („Службени гласник РС“ 100/2020-7, 111/2020-4, 133/2020-39) ,на основу Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести  COVID 19 (“Сл. Гласник РС” 151/2020-3, 152/2020-4, 153/2020-46, 156/2020-6, 158-2020-3, 1/2021-3, 17/2021-3, 19/2021-18 и 22/2021) и на основу Наредбе  о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести COVID-19 (“Сл. Гласник РС” 3/2021) - Штаб за ванредне ситуације општине Србобран у циљу спречавања ширења зарaзне болести COVID 19,  на телефонској  седници одржаној дана 05. 04. 2021. године доноси следећу:

Детаљније

Почео упис првака; ОШ "Вук Караџић" чека нову генерацију

Основна школа "Вук Караџић" припремила је за све будуће ђаке прваке, али и за оне који ће то постати у наредним годинама, интересантан видео прилог у ком ова образовна установа представља све своје потенцијале и могућности за стицање знања по најсавременијим методама. Овај корак наметнула је борба против  COVID 19 и забрана већих окупљања, због чега су изостале традиционалне посете предшколаца другарима у основним школама. Зато су наставник ликовне културе Ђорђе Ћорић и ђаци који похађају продужени боравак, припремили овај видео материјал и са школом "посетили" сваког предшколца.

Детаљније

Србобрански информатор, број 37

Из штампе је изашао 37. број Србобранског информатора. Месечно издање које грађане обавештава о свим активностима локалне самоуправе, у овом броју, између осталог, доноси вести о два важна уговора која је општина Србобран склопила са Министарством за заштиту животне средине и односе се на наставак акције пошумљавања и модернизације система грејања у образовним установама.

Детаљније

Службени лист