Sep 21, 2021 Last Updated 11:53 AM, Sep 21, 2021

Предавање за прваке о безбедном кретању у саобраћају

Црвени крст Србобран и Полицијска станица Србобран организовали су у основним школама "Вук Караџић" и "Јован Јовановић Змај" предавање за најмлађе основце на ком се говорило о безбедности у саобраћају. Саобраћајни полицајци одржали су теоријско предавање о томе како се безбедно прелази улица и како се уопште кретати у близини саобраћајница, а потом су заједно са децом, у пратњи њихових учитељица, примењивали научено у улици Светог Саве.

Детаљније

Културни програм поводом празника цркве Узвишења Светог Крста

Обележавање великог празника Римокатоличке цркве Узвишења Светог Крста завршено је синоћ културно-уметничким програмом у дворишту Основне школе "Јован Јовановић Змај". Уз паузу из претходне године узроковану пандемијом COVID 19, ово је четврти пут да Србобран и његови грађани славе велики празник.

Детаљније

Нови импулс у односима Србобрана и Јаношхалме

Након двогодишње паузе у контактима коју је у највећој мери узроковала пандемија COVID 19, Србобран и Јаношхалма, братски градови који имају успостављене односе тачно две деценије, обновили су данас пријатељске везе потписивањем новог споразума о сарадњи. Споразум су потписали Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Золтан Целер, градоначелник Јаношхалме. Сусрет у Србобрану био је прилика да се обе стране присете првог документа потписаног 2001. године, који, иначе, и данас краси један од зидова канцеларије председника општине Србобран, али и документа на мађарском језику, који је за ову прилику из Јаношхалме донео градоначелник Целер.

Детаљније

Свечана миса у славу цркве Узвишења Светог Крста

Римокатоличка црква у Србобрану - Узвишења Светог Крста, обележила је данас црквену славу. Верници из Србобрана али и суседних места већ у првим јутарњим часовима учествовали су у процесији Побожност крижног пута на Калварији, а затим у 10.00 часова и на миси у цркви. Мису за велики празник служили су свештеници из Србобрана, Куле, Малог Иђоша, Кањиже, Врбаса, Бездана, Темерина, Бечеја, Хоргоша, Мола, Новог Сада и других градова, а присуствовали су јој бројне званице.

Детаљније

Др Газепов - Без вакцинације нема победе над COVID 19

"Само захваљујући вакцинама искорењене су многе опаке болести, болести које се у прошлости уништавале градове и регије. Само вакцинацијом и вакцинама којим располажемо, можемо победити COVID 19, болест која данас прети нашим животима и мења на горе нашу свакодневицу; то морамо зауставити", упозорио је јавност др Илија Газепов, први човек Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", које је у корист свих грађана све своје ресурсе и људство укључило у акцију вакцинације. У просторијама овог друштва, у улици Соње Маринковић 18а, свакодневно се врши имунизација и акција ће трајати док и последњи становник општине Србобран не покаже жељу да се вакцинише.

Детаљније

"Воде Војводине": За каналску мрежу 600 милиона динара

У уређење каналске мреже у Војводини ове године предвиђено је улагање додатних 600 милиона динара, саопштило је ЈВП "Воде Војводине". Радови би, према наводима, требало да почну током септембра према приоритетима које су дефинисале локалне самоуправе.

Детаљније

Победа младих и целе општине Србобран

Спектакуларна победа представника општине Србобран на музичком такмичењу "Србија у ритму Европе", претворила је у једном трену младог певача Вељка Голуба, и плесачице Робертину Купцо, Милану Матић и Галину Јовчић, у праве звезде. Још увек под снажним утиском великог успеха, који је донео промоцију и њиховим несумњивим талентима и општини Србобран, они су данас, заједно са председником општине Радивојем Дебељачким, и директорима "Србија у ритму Европе", Игором Карадаревићем и Давидом Макевичем, по први пут након проглашења победника говорили за јавност о оствареном успеху, искуствима и утисцима.

Детаљније