Oct 25, 2020 Last Updated 7:04 AM, Oct 24, 2020

Новорођеним бебама уручени пакети помоћи

Бебе рођене у Србобрану, Турији и Надаљу у другом и трећем кварталу 2020. године, укупно 63, добиле су на поклон од локалне самоуправе  пакете помоћи које чине постељина за креветиће. Уз постељину, на рачуне младих родитеља стигла је и новчана подршка од 20.000 динара. Обезбеђивању подршке за новорођенчад придружило се и Удружење "Рука спаса", чије су чланице за ову прилику припремиле ручне радове од природне вуне, капице, шалове, чарапице.

Детаљније

Акција "Србобран је розе" против рака дојке

Како би се скренула пажња на распрострањеност рака дојке и подигла свест о значају превенције и раног откривања, као и на правовремено започињање лечења оболелих особа, у Србобрану је данас, у оквиру традиционалне акције "Октобар - Међународни месец борбе против рака дојке", организован штанд и акција "Србобран је розе".

Детаљније

Обележена годишњица ослобођења Турије и Надаља

Полагањем венаца на спомен обележја страдалим борцима у Народно-ослободилачком рату и жртвама фашистичког терора у Турији и Надаљу, данас је обележена 76. годишњица од ослобођења ова два места у општини Србобран. Турија и Надаљ ослобођени су 22. октобра 1944. године, три дана након ослобођења Србобрана.

Детаљније

Радивој Дебељачки посетио Tisza automotive у Бечеју

На позив менаџмента Tisza automotive, познате мађарске аутоиндустрије која послује у Србији, Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Милош Јовановић, члан Општинског већа, посетили су производни погон ове компаније у Бечеју. Разговарало се могућностима сарадње једне успешне компаније и локалне самоуправе чији грађани чине тим запослених у тој компанији.

Детаљније

Председник општине Радивој Дебељачки писао свим волонтерима

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки упутио је писма свим члановима волонтерских тимова месних заједница Србобран, Турија и Надаљ, у име којих је у понедељак, поводом Дана општине Србобран, Захвалницу као једно од највиших друштвених признања, примио Слободан Субић, координатор волонтерских тимова.

Детаљније

Запосленим у Дому здравља уручене медаље

Пандемија COVID 19 ове године на пробу је ставила све медицинске раднике. Више од пола године на првој линији фронта, храбро се боре против непријатеља који прети целом свету, а свој део борбе преузели су и запослени у Дому здравља "Др Ђорђе Бастић", који даноноћно брину о здрављу Србобранаца, Туријаца и Надаљчана. Пожртвованост, хуманост и стручност које медицинари показују из дана у дан, навели су руководство локалне самоуправе да им доделом посебних медаља поводом Дана општине Србобран, јавно изрази поштовање и захвалност за вредни ангажман свих запослених у овој установи.

Детаљније

Дан општине Србобран: Уручена највиша друштвена признања

У ограниченим околностима због пандемије коронавируса, са мање гостију него уобичајено, али не мање свечано или са мањим поштовањем према друштву и изабраним појединцима, те доделом највиших друштвених признања и обраћањима председника општине Србобран Србобран Радивоја Дебељачког, председнице Скупштине општине Милене Аларгић и овогодишњих лауреата, данас је свечано обележен 19. октобар - Дан општине Србобран.

Детаљније

Свечано обележен Дан ослобођења Србобрана

Данас је у Србобрану обележена 76. годишњица ослобођења града од фашистичке окупације. Дан ослобођења био је прилика да се окупљени још једном присете надљудске храбрости и родољубља свих антифашиста овог краја, који никада нису пристајали на ропство, не жалећи да за слободу положе и своје животе. 

Детаљније

Ликовни аматери изложили радове у Србобрану

Субота за нама била је посебна јер је у галерији Дома културе после много времена одржан прави скуп поштовалаца уметности. Реч је о смотри ликовног стваралаштва аматера, односно свечано је отворена Зонска смотра ликовних уметника аматера Војводине. Изложени су ликовни радoви сликара из: Бачке Паланке, Бача, Бачког Петровца, Беочина, Врбаса, Жабља, Новог Сада, Темерина и Србобрана. Одабир ликовних радова је направио селектор мр Миле Игњатовић, историчар уметности из Новог Сада.

Детаљније

"Узми рачун и победи 2020"

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим је одређено да сви пунолетни грађани наше земље од 15. октобра могу да шаљу фискалне рачуне и потврде о плаћању картицом (слипове) како би учествовали у новом кругу наградне игре “Узми рачун и победи 2020”.

Детаљније

Одржана III седница СО Србобран

Скупштина општине Србобран на трећем заседању донела је одлуку о овогодишњим лауреатима овогодишње Октобарске награде општине Србобран и Захвалница општине Србобран, које ће свечано бити уручене поводом 19. октобра - Дана општине Србобран и Дана ослобођења.

Детаљније