Српски  Magyar 

Уклоњена дивља депонија у Савској улици

Екипе Јавног комуналног предузећа "Градитељ" уклониле су данас још једну дивљу депонију са обода Србобрана, у Савској улици, насталу неодговорним понашањем појединих грађана. Радове на расчишћавању простора и уклањању отпада обишли су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника, и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

Детаљније

Србобрану 90 милиона динара за реконструкцију Трга слободе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа уговоре за финансирање и суфинансирање 47 капиталних пројеката на територији 36 локалних самоуправа. Општини Србобран додељен је уговор вредан 90 милиона динара (I фаза), за реконструкцију Трга слободе. Уговор је потписао и преузео Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Детаљније

Велика рођенданска журка ПУ "Радост"

Сви малишани из девет вртића Предшколске установе “Радост” прославили су у понедељак 67. рођендан свог забавишта, на журци која ће се памтити. Прави циркус догодио се у великој хали Центра за спорт и туризам, у дружењу са аниматорима и кловновима, уз музику и игру, док су клинци били окупљени око највеће рођенданске торте коју су видели до сада.

Детаљније

Општина Србобран ће помоћи Радићима да обнове кућу

Председник Општине Србобран Радивој Дебељачки, члан Општинског већа др Илија Газепов, и заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки, обишли су у суботу породицу Радић, коју је локална самоупава након што је ватрена стихија прогутала кућу у којој је живила, сместила у један од станова у власништву Општине Србобран.

Детаљније

Пензионерске картице нове генерације

Пензионери из општине Србобран од сада могу да се пријаве за Пензионерске картице у филијали Фонда ПИО Врбас, која у свом пословању пружа услуге и пензионерима из Србобрана, Турије и Надаља. Како би свим пензионерима изашли у сусрет и омогућили им лаку и брзу пријаву, запослени у филијали Врбас радиће на шалтерима у продуженом термину, до 18.00 часова све до 31. марта. Примена Пензионерских картица биће омогућена пензионерима од 1. октобра, а до тада би требало да се заједно створи мрежа друштвено одговорних привредних субјеката који ће обезбедити посебне погодности за пензионере. 

Детаљније

Општина Србобран стипендира 107 студената

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Милица Зарић, заменица председника, уручили су данас угвооре о стипендирању, чиме је настављена добра пракса подршке локалне самоуправе високошоклцима на путу до стицања звања академског грађанина.

Детаљније

Одржан VIII Змајев фестивал науке

После трогодишње паузе изазване пандемијом COVID 19, у Основној школи "Јован Јовановић Змај" одржан је VIII Змајев фестивал науке. Програм подељен у две целине, за ученике нижих и виших разреда, привукао је бројне посетиоце који су имали прилику да уживају у кратким експериментима, филмовима, квизовима, презентацијама и изложбама. Све садржаје припремило је десетак предметних наставника и педесетак ученика, заљубљеника у науку, спремних на изазове учења и жељни нових сазнања.

Детаљније

Општинска "Пажљивкова смотра" добила победнике

Након што је у Предшколској установи "Радост" и основним школама "Вук Караџић", "Јован Јовановић Змај", "Петар Драпшин" и "Жарко Зрењанин Уча" за ученике 1. и 2. разреда завршен први ниво највећег такмичења у нашој земљи у познавању саобраћајних правила - "Пажљивкова смотра 2023", данас је одржан општински ниво популарног, едукативног квиза, који је изнедрио победнике и представнике општине Србобран у наставку такмичења.

Детаљније

"Музика наших предака" - културни знак Србобрана

Манифестација која је постала један од заштитних културних знакова Србобрана - "Музика наших предака", ушла је у трећу деценију. Србобран и Основна школа "Јован Јовановић Змај" били су у суботу домаћини 21. по реду скупа извођача традиционалне музике мађарске националне заједнице, на репертоару су биле инструменталне и вокалне изворне народне песме, део богатог музичког наслеђа војвођанских Мађара. 

Детаљније

У четвртак XXVIII седница СО Србобран

Председница Скупштине општине Србобран Милена Аларгић заказала је за четвртак, 09. март, XXVIII седницу локалног парламента. Одборници ће разматрати дневни ред са 20 тачака.

Детаљније