Српски  Magyar 

Почела изградња RETAIL парка и нове пијаце

У складу са најављеним, у Србобрану је почела изградња новог RETAIL парка и новог пијачног простора, на простору старе главне пијаце. Према утврђеном плану, биће отворене четири продавнице познатих брендова и подигнут нови пијачни простор по савременим стандардима. Наредна два месеца, почев од петка, 19. јула, пијачни дан биће организован на платоу испред дворишта ЈКП „Градитељ“, само неколико десетина метара даље од досадашњег места.

Детаљније

Петровдан - слава која снажи Србобран

Вишедневним разноврсним програмима, још од Ивањдана у Надаљу, у Србобрану су успешно завршене Петровданске свечаости - дани резервисани за дружење и забаву поводом обележавања месне и црквене славе, посвећене апостолима Петру и Павлу.

Детаљније

Шаховски клуб Србобран обележио 90. рођендан

Шаховски клуб Србобран обележио је данас велики и редао јубилеј - 90 година постојања. Овим поводом, али и као део обележавања србобранске славе - Петровдана, у холу Основне школе “Вук Караџић” организован је турнир у древној игри.

Детаљније

У недељу превентивни прегледи у Дому здравља

Министарство здравља у недељу, 14. јула од 08.00 до 17.00 часова, у више од 160 здравствених установа широм Србије, међу којима је србобрански Дом здравља "Др Ђорђе Бастић", организује акцију бесплатних превентивних прегледа, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

Детаљније

Почео са радом нови сазив Скупштине општине Србобран

Скупштина општине Србобран верификовала је данас мандате и нови састав одборника, које су грађани Србобрана, Турије и Надаља изабрали на локалним изборима 02. јуна. На конститутивној седници изабрани су и нови органи законодавне и изврше власти, чиме је почео да тече нови четворогодишњи мандат локалног парламента и свих изабраних функционера.

Детаљније

Ивањдански венци за још бољи Надаљ

Свечано, окићени цветним венчићима и осмесима становници Надаља обележили су и прославили Ивањдан, месну и црквену славу. Цели дан био је испуњен радошћу, сусретима са драгим особама и програмом и забавом за све укусе, па је тако и овај 07. јул нашао важно место у сећањима свих Надаљчана и њихових гостију.

Детаљније

Завршен Меморијал "Миленко Генчић 2024"

Финалним утакмицама на Тргу републике, које су као и сваке године до сада привукле пажњу великог броја Србобранаца, завршен је Меморијални турнир у уличном фудбалу 3 на 3 "Миленко Генчић 2024". Спортске турнире традиционално организују Центар за спорт и туризам и Општина Србобран. 

Детаљније

Срећан Ивањдан!

Православна црква и верници данас славе Ивањдан, рођење светог Јована Претече и крститеља Исуса Христа. Велики празник је слава и православне цркве у Надаљу, посвећене овом светитељу. Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, свим становницима Надаља који славе данас, честитао је Ивањдан.

Детаљније

Жетвене свечаности у славу новог хлеба

Србобрански Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности Војводине и овога топлог јула, у данима када златно класје атаре претвара у најлепшу слику из маште, организовао је традиционалне, XXVII Жетвене свечаности. Манифестација која од заборава чува старе мађарске народне обичаје везане за дане жетве, прве откосе и рад у пољу, окупила је бројне учеснике - такмичаре, а интересовање није изостало ни међу посетиоцима.

Детаљније

Ускоро Бисеров 19 Еко камп - пријави се!

Удружење за помоћ МНРО Бисер организоваће и ове године Еко камп. Уз подршку Министарства за рад, борачка и социјална питања и Савеза МНРО у АП Војводини, штићеници удружења и њихови гости окупиће се по 19. пут, на кампу чији је овогодишњи мото „Пусти бриге – покрени вијуге“.

Детаљније

Заказана конститутивна седница СО Србобран

На основу члана 65. Закона о локалним изборима („Службени гласник Републике Србије“, број: 14/2022 и 35/2024), члана 31. Статута Општине Србобран (“Службени лист Општине Србобран”, број 4/2019, 20/2019 и 6/2022), и члана 7. Пословника Скупштине Општине Србобран (“Службени лист Општине Србобран”, број 11/2019), сазивам

Детаљније