Jan 28, 2022 Last Updated 7:44 AM, Jan 27, 2022

Нова акција "Плавог круга"

Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг" организоваће наредне недеље, тачније од понедељка, 24. јануара, до суботе, 29. јануара, акцију превентивних бесплатних прегледа нивоа шећера у крви и крвног притиска. 

Детаљније

У 2022. у развој пољопривреде биће уложено готово пола милијарде динара!

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, најавио је за 2022. годину реализацију дуго најављиваних пројеката који би требало да донесу нови квалитет и подстицај развоју најважније пословне гране целог региона – пољопривреде. О свим инфраструктурним улагањима у ову област, о сарадњи са вишим нивоима власти, о пројекту о ком се све више говори у целој држави - ветропарковима, за званичну интернет презентацију општине Србобран говори Радивој Дебељачки, председник општине.

Детаљније

Дебељачки: Референдум потврда демократског капацитета

Радивој Дебељачки, председник општине, захвалио се свим грађанима Србобрана, Турије и Надаља који су узели учешћа у референдуму о промени Устава у делу правосуђа, и поздравио њихову заједничку одлуку која обезбеђује даљи развој друштва у целини.

Детаљније

Грађани општине Србобран подржали промене Устава

Грађани Србије гласали су за промену Устава у области која уређује правосуђе, показују први резултати у недељу одржаног референдума. Према резултатима које је у 22.30 часова објавила Републичка изборна комисија, "ДА" на гласачком листићи заокружило је 61,84 одсто изашлих, а "НЕ" 37,10 одсто.

Детаљније

Грађани се изјашњавају о референдуму о промени устава

Грађани Србије изјашњавају се данас на републичком референдуму о промени Устава у делу који се односи на правосуђе. Своје право моћи ће да остваре 6.510.323 гласача на нешто више од 8.000 бирачких места која су отворена у 07.00, а затварају се у 20.00 часова. У општини Србобран право гласа има 13.400 пунолетних грађана, који се изјашњавају на 28 бирачка места.

Детаљније

Општи позив за увођење у војну евиденцију

Министарство одбране Републике Србије позива сва лица мушког пола рођена 2004. године и старијих годишта (1992. - 2003.), која нису уведена у војну евиденцију, да се јаве ради извршења, законом прописане, обавезе увођења у војну евиденцију.

Детаљније

Др Кладар: Пацијент умро од ковида, не у току удеса

Директор Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" др Властимир Кладар демантовао је данас написе у медијима да је приликом недавне саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило СМХП ове установе, дошло до испадања из возила пацијента из Надаља. 

Детаљније

Завршен II Меморијал "Јовица Тешић Јоле"

Вишечасовним одличним програмом у којем су се смењивали одлични фудбалски мечеви за највреднија одличја, наградне игре за гледаоце и доделе признања, у Центру за спорт и туризам коначно је, након скоро три недеље, окончано овогодишње издање Меморијалног турнира у малом фудбалу "Јовица Тешић Јоле". Без дилеме и неподељено мишљење свих, од организатора преко учесника до гледалаца, традиција се мора чувати и ништа не сме прекинути одржавање једног од најбољих војвођанских турнира у малом фудбалу.

Детаљније

Мир Божији, Христос се роди!

Православни и други верници који поштују јулијански календар, славе данас Божић. Обележавање најрадоснијег хришћанског празника почело је јуче прославом Бадњег дана, а поред црквених порти у којим су налагани Бадњици, весело је било и на Тргу слободе у центру Србобрана, као и у Турији и Надаљу. 

Детаљније