Sep 27, 2020 Last Updated 11:46 AM, Sep 25, 2020

"Крећем се, а не загађујем животну средину"

Најбољи учесници ликовног конкурса "Крећем се, а не загађујем животну средину", који је за ученике нижих разреда основних школа расписан поводом "Европске недеље мобилности", добили су данас награде за своје радове. Овогодишњи конкурс био је четврти по реду и организовали су га заједно општина Србобран, Канцеларија за локални економски развој и Савет за безбедност саобраћаја. Сви победнички радови изложени су у Основној школи "Жарко Зрењанин Уча".

Детаљније

НИС издваја 5 милиона за дигиталну опрему у две школе

У оквиру програма „Заједници заједно 2020“, компанија НИС подржаће 72 пројекта којима ће бити унапређена дигитализација наставног процеса и повећана безбедност деце и наставника у школама широм Србије. Два пројекта укупне вредности пет милиона динара, биће реализовани у образовним установама у општини Србобран.

Детаљније

У току изградња повезног водовода у Турији

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је радове на изградњи велике водоводне линије у Турији, која ће повезати извориште и позицију на којој ће се градити постројење за припрему воде за пиће.

Детаљније

Обележен Дан српског јединства

Србија и Република Српска данас први пут обележавају заједнички празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Подизањем државне заставе на јарбол на Тргу слободе, обележавању празника придружила се и општина Србобран. Овај празник од ове године заједнички се обележава у Србији и Републици Српској и у свим срединама у којима живе Срби широм света, симболизујући јединство српског народа.

Детаљније

Дебељачки честитао празник цркве Узвишења Светог Крста

Верници Римокатоличке цркве у Србобрану данас обележавају славу цркве Узвишења Светог Крста. Пре нeколико година успостављена традиција да се слава цркве обележи и јавним културно-уметничким програмом, ове године је стала на тренутак због пандемије COVID 19, али нису изостали свечана миса и празнично задовољство међу верницима.

Детаљније

Караван "Заједници заједно" у ДЗ "Др Ђорђе Бастић"

Караван „Заједници заједно“ обишао је Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ коме је компанија НИС донирала ултразвучни апарат за прегледе беба и трудница ради правовременог детектовања озбиљних аномалија код деце.

Детаљније

Србобрански информатор, број 30

Из штампе је изашао 30. број Србобранског информатора. У новом броју можете читати извештаје са прве, конститутивне седнице Скупштине општине Србобран и упознати се са кадровским решењима у новој локалној самоуправи.

Детаљније

Службени лист