Oct 22, 2019 Last Updated 1:06 PM, Oct 22, 2019

Обележена годишњица ослобођења Турије и Надаља

Општина Србобран крварила је у Другом светском рату и на простору Турије и Надаља, чији су поједини становници, такође, положили животе за слободу коју данас сви уживамо. На данашњи дан пре 75 година фашисти су протерани и из ова два места, због чега су на споменицима палим борцима и жртвама окупације данас положени венци и још једном изречене речи вечите захвалности.

Детаљније

Србобран у петак без гаса

Јавно комунално предузеће "Градитељ" обавештава све потрошаче природног гаса да ће у петак, 26. октобра, у периоду од 08.00 до 19.00 часова, доћи до обуставе овог енергента за све кориснике у Србобрану.

Детаљније

Музеј војвођанских Словака гост Србобрана

У првом заједничком пројекту културне сарадње, Дом културе Србобран и Музеј војвођанских Словака из Бачког Петровца поставили су у Галерији србобранске установе изложбу под називом "Стогодишњице", посвећена промоцији културног наслеђа Словака и активностима које су последњих 100 година предузимане на очувању традиције, језика и свих особености словачке националне заједнице.

Детаљније

"СД текстил" шири производњу

"СД текстил", компанија која је пре две и по године један свој производни погон сместила у Србобран, ових дана шири производњу. Асортиман производа ове фирме почео је да се шири и нови производи и нови купци узрокују отварање нових радних места, што посебно радује становнике Србобрана. Овим поводом "СД текстил" посетио је Радивој Парошки, председник општине Србобран, а домаћин му је био Слободан Окулић, власник компаније.

Детаљније

"Радост" обележила Светски дан хране

Установа за предшколско васпитање и образовање "Радост", уз подршку патронажних сестара из Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", Јулијане Драче и Снежане Караћ, обележила је претходне недеље 16. октобар - Светски дан хране, и тако се укључила у кампању "Октобар - месец правилне исхране".

Детаљније

Србобран прославио Дан општине

Свечаном седницом локалног парламента данас је обележен Дан општине Србобран. У присуству бројних гостију, представника јавног живота, јавних предузећа и установа, као и бројних грађана, седница је била прилика да се сви заједно подсетимо на учињено између 19. октобра 2018. и 19. октобра 2019. године, те још једном искаже решеност за наставак кретања путем развоја и спремност да се учини све за бољу будућност свих грађана.

Детаљније

Обележено 75 година од ослобођења Србобрана

На данашњи дан пре 75 година од фашистичке окупације ослобођен је Србобран. Већ три четвртине века Србобранци уживају плодове слободе коју су им у наслеђе оставили једни од најхрабријих бораца и грађана у историји Србобрана, довољно дугој, бурној и светлој да изнедри хероје чија ће се дела и жртве заувек памтити. У име очувања ових успомена, у име подизања нових генерација на тековинама антифашизма, пригодним програмом, полагањем венаца на споменик палим борцима и жртвама фашистичког терора на Тргу слободе, те обраћањима председника ОО СУБНОР Богдана Љуштине, и председника општине Србобран Радивоја Парошког, обележен је 19. октобар - Дан ослобођења Србобрана.

Детаљније

Стотине ученика трчало поводом Дана општине Србобран

Поводом Дана општине Србобран и Дана ослобођења Србобрана, који се обележавају сваког 19. октобра, улицама града јуче су трчали ученици основних и средње школе, у знак прославе најважнијих локалних празника.

Детаљније

У четвртак "Уличне трке 2019"

Поводом Дана ослобођења Србобрана Центар за спорт и туризам Србобран и ове године организује традиционалне "Уличне трке 2019". Планирано је учешће ученика свих основних и средње школа са територије општине Србобран, као и заинтересованих грађана.

Детаљније

У току акција бесплатне стерилизације паса

У општини Србобран у току је велика акција бесплатне стерилизације власничких паса и паса луталица. Захвати се врше у Ветеринарској амбуланти "Парк вет" Срђана Срђанова, у Политовој улици бр. 14.

Детаљније

Службени лист