Mar 23, 2019 Last Updated 4:27 PM, Mar 22, 2019

НИС и Србобран настављају пројекат "Заједници заједно"

Радивој Парошки, председник општине Србобран, присуствовао је данас у Дому Народне Скупштине потписивању Меморандума о сарадњи између компаније НИС и Министарства здравља Републике Србије, а затим и сам потписао Споразум о сарадњи НИС-а и општине Србобран у оквиру пројекта "Заједници заједно 2019". Потписивањем споразума о сарадњи уједно почиње и овогодишњи конкурс, чији је буџет у износу 116,5 милиона динара, усмерен искључиво у област здравствене заштите деце и омладине у локалним заједницама у којима компанија послује.

Детаљније

Телеком Србија подржао рад "Руке спаса"

Компанија Телеком Србија наставила је са реализацијом пројекта „УдруЖене“ који има за циљ да подржи женско предузетништво, али и да афирмише и оснажи жене како би активно учествовале у развијању локалних заједница, саопштено је из ове компаније. Пројекат се реализује у сарадњи са Саветом за родну равноправност Владе АП Војводине, а на првом месту посвећен је удружењима жена у мањим срединама, односно промоцији културне баштине и женског стваралаштва.

Детаљније

Подршка породицама у којима се роди треће или четврто дете

Покрајинска влада донела је одлуку о додели 175 милиона динара бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања на територији АП Војводине, за 2019. годину.

Детаљније

Велико интересовање послодаваца за подршку НСЗ

После Новог Сада, Врбаса, Жабља и других јужнобачких градова, и привредници и предузетници у општини Србобран имали су данас прилику да присуствују презентацији 12 јавних позива и конкурса Националне службе за запошљавање за 2019. годину. Десетине пословних људи, као и бројни представници јавног сектора, имали су прилику да се ближе упознају са понудом и условима јавних позива и конкурса који су осмишљени као активне мере запошљавања, у циљу смањења незапослености и подршке послодавцима. Позиви отворени за послодавце и лица са евиденције незапослених подразумевају, између осталог, упошљавање нових радника, самозапошљавање, стручну праксу, јавне радове, могућност обуке, а посебан акценат стављен је на теже запошљиве групе. За ту намену држава из године у годину издваја све више средстава, па ће тако за активне мере запошљавања држава ове године издвојити четири милијарде динара.

Детаљније

У петак 65. седница Општинског већа

У петак је на распореду 65. седница Општинског већа. Разматраће се дневни ред са 29 тачака.

На основу члана 19. Одлуке о Општинском већу („Службени лист Општине Србобран“, број 10/2008 и 10/2017), члана 63. Тачка 8) Статута Општине Србобран („Службени лист општине Србобран“, број 4/2019) и члана 47. Пословника Општинског већа Општине Србобран („Службени лист Општине Србобран“, број 2/2009, 11/2017 и 26/2017)

Детаљније

Србобран чува успомену на хероје са Кошара

Србобран се синоћ са задовољством придружио дугом списку градова у којим је одржана трибина под називом "Кошаре, битка која траје", посвећена оснаживању успомене на храбре војнике који су пре тачно 20 година бранили државну границу од копнене агресије из правца Албаније. О данима које су на бранику домовине провели најхрабрији родољуби, о онима који су тих дана за слободу државе положили и своје животе, говорили су пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара, и војник Миодраг Арачки.

Детаљније

У четвртак презентација јавних позива и конкурса НСЗ

Према Националном плану запошљавања за 2019. годину и програму рада Националне службе за запошљавање за 2019. годину, 22. фебруара објављени су јавни позиви/конкурси за реализацију програма и мера активне политике запошљавања Националне службе за запошљавање.

Детаљније

РТВ: Нови водовод у Надаљу

Након локалних медија, темом уређења водоводне мреже у Надаљу бавила се и Радио-телевизија Војводине. О радовима у улицама др Лазара Ракића и Светог Саве за РТВ говорио је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Детаљније