Jul 06, 2022 Last Updated 9:19 PM, Jul 6, 2022

Србобран део Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, присуствовао је данас свечаном отварању Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани. Сајамска приредба у главном граду Словеније осмишљена је у циљу промовисања и успостављања динамичне привредне сарадње, која је кључ економског развоја свих земаља у окружењу, речено је на отварању.

Детаљније

Надаљчани оживели успомене на Момчила Тапавицу

У част свог најславнијег некадашњег становника Надаљ је добио сталну изложбену поставку посвећену архитекти и олимпијцу Момчилу Тапавици. У новој згради Месне заједнице од уторка ће трајно бити доступне фотографије великог Надаљчанина, факсимили његових писама и карти, те фотографије здања које је пројектовао широм бивше Југославије, од Новог Сада, преко Цетиња и Херцег Новог, па све до Пореча. Стална поставка - "Повратак у родни крај" - настала је кроз пројекат "Променада кроз прошлост Србобрана".

Детаљније

Пријем за ученике генерација свих школа

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Јулкица Поповић, чланица Општинског већа, примили су данас ученике генерације свих образовних установа и у име локалне самоуправе, уз честитке и најбоље жеље у даљем раду, уручили им поклоне за изузетне резултате постигнуте током школовања. 

Детаљније

Од септембра у вртићима ПУ"Радост" 433 малишана

У Предшколској установи "Радост" завршен је упис деце за 2022/2023. годину. Тренутно је у току потписивање уговора за целодневни боравак и трајаће до 06. јула, у централном објекту ПУ у улици Јована Поповића 9. Уговоре потписују родитељи/законски заступници деце која већ похађају вртић и новоуписане деце.

Детаљније

Србобран и Јаношхалма настављају у духу пријатељства

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Золтан Целер, градоначелник Јаношхалме, потврдили су новим потписом, овог пута стављеним у Јаношхалми, Споразум о сарадњи који су два братска града утемељила пре више од две деценије. Нови импулс односима који су успостављени 2001. године дат је у две последње међусобне посете, 14. септембра 2021. године, када је Целер посетио Србобран, и јуче, када је организована узвратна посета са истим циљем - да се новим сусретом оснаже темељи пријатељства и додатно продуби сарадња два места. Потписивање Споразума уприличено је током Дана Јаношхалме, традиционалне манифестације овог малог мађарског града.

Детаљније

Живот окружен цвећем

Најуспешнији учесници конкурса под називом "Србобран пун цвећа", који је расписало и спровело Удружење жена "Орхидеја", још једном доказали су јавности да су за уређење животног простора најважнија љубав према природи и креативност, а бенефит који из тога истиче - живот окружен цвећем и лепотом, највреднија сатисфакција за уложени труд.

Детаљније

Награђени најбољи ђаци ОШ "Јован Јовановић Змај"

Ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" Ивона Грубић, VIII4, Сливка Миљан, V1, Тамаш Шерфезе, V3, Себастијан Дањи, VII2, Тамара Гагић, VIII1, Вања Шијачић, V1, Жофија Шиге, VII3, Линда Риц, VII2, Дениел Пеле и Криштоф Варњу, VIII3, постигли су веома запажене резултате на овогодишњим окружним и републичким такмичењима из разних предмета и тако освојили медаље и захвалнице.

Детаљније

Малишани из "Палчића" у посети СО Србобран

Малишани из вртића "Палчић" Предшколске установе "Радост" посетили су данас Скупштину општине Србобран и придружили резултате својих активности у великој хуманитарној акцији прикупљања чепова ПВЦ амбалаже "Чепом до осмеха".

Детаљније