Sep 21, 2021 Last Updated 11:53 AM, Sep 21, 2021

Србобран за Вању прикупио више од 300.000 динара

Удружење "Србобрански хуманитарци" организовало је у суботу акцију прикупљања новчане помоћи за лечење девојчица Вања Маловић и за само неколико сати, прикупило још 300.211 динара и 20 евра за ову намену.

Детаљније

Предавање за прваке о безбедном кретању у саобраћају

Црвени крст Србобран и Полицијска станица Србобран организовали су у основним школама "Вук Караџић" и "Јован Јовановић Змај" предавање за најмлађе основце на ком се говорило о безбедности у саобраћају. Саобраћајни полицајци одржали су теоријско предавање о томе како се безбедно прелази улица и како се уопште кретати у близини саобраћајница, а потом су заједно са децом, у пратњи њихових учитељица, примењивали научено у улици Светог Саве.

Детаљније

Културни програм поводом празника цркве Узвишења Светог Крста

Обележавање великог празника Римокатоличке цркве Узвишења Светог Крста завршено је синоћ културно-уметничким програмом у дворишту Основне школе "Јован Јовановић Змај". Уз паузу из претходне године узроковану пандемијом COVID 19, ово је четврти пут да Србобран и његови грађани славе велики празник.

Детаљније

Нови импулс у односима Србобрана и Јаношхалме

Након двогодишње паузе у контактима коју је у највећој мери узроковала пандемија COVID 19, Србобран и Јаношхалма, братски градови који имају успостављене односе тачно две деценије, обновили су данас пријатељске везе потписивањем новог споразума о сарадњи. Споразум су потписали Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Золтан Целер, градоначелник Јаношхалме. Сусрет у Србобрану био је прилика да се обе стране присете првог документа потписаног 2001. године, који, иначе, и данас краси један од зидова канцеларије председника општине Србобран, али и документа на мађарском језику, који је за ову прилику из Јаношхалме донео градоначелник Целер.

Детаљније

Свечана миса у славу цркве Узвишења Светог Крста

Римокатоличка црква у Србобрану - Узвишења Светог Крста, обележила је данас црквену славу. Верници из Србобрана али и суседних места већ у првим јутарњим часовима учествовали су у процесији Побожност крижног пута на Калварији, а затим у 10.00 часова и на миси у цркви. Мису за велики празник служили су свештеници из Србобрана, Куле, Малог Иђоша, Кањиже, Врбаса, Бездана, Темерина, Бечеја, Хоргоша, Мола, Новог Сада и других градова, а присуствовали су јој бројне званице.

Детаљније

Др Газепов - Без вакцинације нема победе над COVID 19

"Само захваљујући вакцинама искорењене су многе опаке болести, болести које се у прошлости уништавале градове и регије. Само вакцинацијом и вакцинама којим располажемо, можемо победити COVID 19, болест која данас прети нашим животима и мења на горе нашу свакодневицу; то морамо зауставити", упозорио је јавност др Илија Газепов, први човек Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", које је у корист свих грађана све своје ресурсе и људство укључило у акцију вакцинације. У просторијама овог друштва, у улици Соње Маринковић 18а, свакодневно се врши имунизација и акција ће трајати док и последњи становник општине Србобран не покаже жељу да се вакцинише.

Детаљније