Jul 06, 2022 Last Updated 9:19 PM, Jul 6, 2022

У Надаљу од сада стална поставка у част Тапавице

Дом културе Србобран припремио је сталну поставку фотографија најпознатијег Надаљчанина Момчила Тапавице. Од уторка, 05. јула, просторије Месне заједнице Надаљ трајно ће красити фотографије у оквиру сталне изложбе "Повратак у родни крај - Момчило Тапавица", настале кроз пројекат "Променада кроз прошлост Србобрана" а у оквиру манифестације "Дани културне традиције". Стална поставка допринос је Дома културе Србобран развоју културног туризма у Надаљу.

Детаљније

Млади таленти изложили радове у Дому културе

У Галерији Дома културе Србобран синоћ је отворена изложба "Моје (наше) време уз цртеж и слику" која љубитељима ликовне уметности на увид доноси радове настале током реализације пројекта "Школа цртања и сликања". Ову школу у Галерији Дома културе водио је мастер ликовне уметности Ђорђе Ћорић, а похађале су је особе заинтересоване да своју животну професију пронађу у области ликовне уметности, као и млади жељни да још на почетку образовања усвоје основна цртачка и сликарска знања.

Детаљније

"Моје (наше) време уз цртеж и слику"

Дом културе Србобран организоваће у уторак, 14. јуна, изложбу слика под називом "Моје (наше) време уз цртеж и слику". Изложба је настала као продукт вишемесечног индивидуално-групног рада унутар пројекта под називом "Школа цртања и сликања", у простору Галерије Дома културе.

Детаљније

Одржан 27. музички фестивал "Златна цитра"

Србобран је по 27. пут био домаћин манифестације "Златна цитра", традиционалног, такмичарског музичког фестивала за децу из основних и средњих школа са територије целе Војводине. Ове године учествовало је више од 80 такмичара из 12 општина Војводине. Покровитељи "Златне цитре" били су: општина Србобран, Фондација Bethlen Gábor из Будимпеште, Мађарски национални савет, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Издавачки завод "Форум" Нови Сад, као и Основна школа "Јован Јовановић Змај". 

Детаљније

Обновљена акција "Мој читалачки дневник"

У циљу популарисања књиге и развијања читалачких способности ученика Народна библиотека Србобран предложила је да се и ове године спроведе акција "Мој читалачки дневник". У акцију могу учествовати ученици нижих и виших разреда основних школа на територији општине Србобран, који су чланови библиотека у насељеним местима наше општине.

Детаљније

Представљена књига "Усуд – Приче о Србобрану"

Прошлост Србобрана и Србобранаца оживљена је и сачувана у књизи Николе Шарчева Тесле "Усуд – Приче о Србобрану". Збирка кратких али садржајних приповедака представљена је је Народној библиотеци Србобран, а Шарчев их је забележио и сакупио укупно 50. У великој мери посвећене су члановима његове породице, деди, оцу, као и другим истакнутим грађанима србобранске вароши, која је, такође, један од главних јунака ове књиге.

Детаљније