Jun 18, 2019 Last Updated 11:48 AM, Jun 17, 2019

Стижу "Примадоне" Тања и Рада

Дом културе Србобран заказао је за уторак, 25. јун, извођење позоришне представе "Примадоне". Ради се о комаду у којем играју Тања Бошковић и Рада Ђуричин, а режију потписује Ирфан Менсур.

Детаљније

Србобран добио Биоскоп на отвореном

У оквиру Културно-спортског лета 2019, које организују општина Србобран, Центар за спорт и туризам и Дом културе Србобран, организоваће се Биоскоп на отвореном. За 16. јун заказана је пројекција филма "Торба пуна сећања", у отвореном биоскопу на кошаркашком терену иза спортске хале. Пројекција је заказана за 21.00 час.

Детаљније

Стигла прва збирка песама Бојана Младеновић

Народна библиотека Србобран заказала је за петак, 07. јун, промоцију прве збирке песама Бојана Младеновића, младог песника из Србобрана. На књижевну сцену Бојан ступа збирком "Живот је сладак и кад горак је", о којој ће заједно са њим, говорити и професорка српског језика и књижевности Катја Бранков.

Детаљније

"Пипи Дуга Чарапа" у Надаљу и Турији

Дом културе Србобран организоваће за децу из Надаља и Турије извођење представе "Пипи Дуга Чарапа", у среду, 12. јуна. Представа у Надаљу почиње у 17.00 часова а у Турији у 18.45 часова, обе у спортским салама у ова два места.

Детаљније

У Галерији ДК изложене слике деце из ПУ "Радост"

У циљу приближавања културе и уметности најмлађима, Дом културе Србобран, у сарадњи са Предшколском установом "Радост", организује изложбу слика деце средње и предшколске групе ове установе.

Детаљније

Звезде неба Љубисава М. Срдановића обасјале и Србобран

Три лауреата књижевне награде "Ленкин прстен", песници Матија Бећковић, Благоје Баковић и Мирослав Алексић, нашли су се синоћ у Дому културе Србобран. Спојила их је изложба скулптура и слика уметника Љубисава М. Срдановића, постављена у Галерији ДК, под називом "Звезде мога неба". Двадесетак фигура, попрсја, барељефа и слика великих личности српске историје и српског савременог уметничког и другог стваралаштва, иако само део богатог Срдановићевог опуса, било је довољно да осветли уметников таленат, сензибилитет, интересовања и поруку коју својим радом упућује јавности. 

Детаљније

Службени лист