Apr 10, 2021 Last Updated 10:15 PM, Apr 9, 2021

Отворена Ускршња изложба ручних радова

У Галерији Дома културе Србобран у понедељак је отворена Ускршња изложба ручних радова чланица Клуба за неговање традиција народа и народности. На овом месту до 01. парила сви посетиоци имају прилику видети украшена ускршња јаја, традиционалне шарене и беле везове и бројне друге ручне радове, које су за ову прилику припремиле чланице Клуба, али и деца која се кроз радионице окупљају у Клубу. 

Детаљније

Познати добитници књижевне награде "Милан Дунђерски"

Жири за доделу књижевне награде "Милан Дунђерски", коју је на иницијативу професора Гимназије "Светозар Милетић" Милана Ђорђевића, установила Народна библиотека Србобран, донео је одлуку о овогодишњим лауреатима.

Детаљније

Народној библиотеци књиге на поклон од КЦ Нандор Гион

Културни центар Нандор Гион даровао је Народној библиотеци Србобран пакет књига састављен од његових издања, публикација и ко-публикација. Директорки библиотеке Еви Киш поклон су предали сарадници Спомен куће Нандор Гион: др Харгита Футо Хорват, Деже Немет и Ласло Парацки.

Детаљније

"Из нашег града": Мицићево предавање у Србобрану

Недавно гостовање историчара, др Милана Мицића у Србобрану, приликом ког је одржао предавање на тему "Сентомаш у Царској Русији: Српске сеобе 18. века", употребљено је и за наставак серијала емисија "Из нашег града" ТВ Бачка.

Детаљније

Милану Мицићу награда "Ленкин прстен"

Жири за доделу "Ленкиног прстена", књижевне награде за најбољу љубавну песму, који је радио у саставу: др Зоран Ђерић (председник), др Драгана В. Тодоресков (чланица) и Биљана Пушкар (чланица), на последњој седници, 17. новембра 2020. године, одлучио је да награду за најбољу љубавну песму 2020. године, "ЛЕНКИН ПРСТЕН" добије песма "Селимо пољупце од капи до капи", Милана Мицића, песника из Новог Сада. Одлука је донета са два гласа за и једним уздржаним.

Детаљније

Службени лист