Sep 21, 2021 Last Updated 11:53 AM, Sep 21, 2021

Драмска секција тражи нове глумце аматере

Дом културе Србобран позива све заинтересоване да се опробају Драмској секцији установе, која почиње са радом. Позив важи са децу узраста од 10 година и старије, као и омладину и старије, саопштено је из Дома културе Србобран.

Детаљније

XIX "Музика наших предака"

Србобран и Основна школа "Јован Јовановић Змај" били су у недељу домаћини једне од најзначајнијих културних манифестација мађарске националне заједнице - концертне свечаности "Музика наших предака". Деветнаестогодишње трајање и развој обезбедило је овој манифестацији одредницу традиционалне и дало нови квалитет и обогатило културну понуду Србобрана.

Детаљније

Од понедељка изложба "Другарство покреће планету"

У складу са најавама, Дом културе Србобран заказао је за понедељак, 06. септембар у 18.00 часова, отварање изложбе радова насталих на ликовној радионици "Другарство покреће планету", коју је за најмлађе Србобранце организовала ова установа.

Детаљније

Књижевно вече са Мирјаном Ранковић Луковић

Народна библиотека Србобран заказала је за петак, 03. септембар, књижевно вече са песникињом и новинарком Мирјаном Ранковић Луковић из Чајетине. Гост вечери је Дарко Чонкић, директор Арт Центра из Београда, а модератор је Иштван Фуско.

Детаљније

Победницима конкурса "Дани новеле" уручене награде

Културни центар Гион Нандор обелоданио је победнике традиционалног литерарног конкурса, који је по десети пут организован у оквиру манифестације "Дани новеле". У конкуренцији 30 радова, прво место освојио је Терез Полман из Будимпеште (Мађарска), за новелу "Мост слободе", друга награда припала је Тимеи Биро из Палића, за новелу "Празно небо", а трећа Иштвану Балаж из Шведске, чија новела носи наслов "Уметност лова на сукње".

Детаљније

Млада уметница Наталиа Киш излаже у Дому културе

Дом културе Србобран организоваће у понедељак, 16. августа, отварање изложбе слика ауторке Наталие Киш, као и пројекцију филма на мађарском језику. Свечаност је заказана за 20.00 часова, у Галерије Дома културе.

Детаљније