Српски  Magyar 

Колонија „Њаради“ у ДК Србобран

У галерији Дома културе Србобран у петак је отворена изложба слика насталих на 12. и 13. сазиву Уметничке колоније „Њаради“. Љубитељи сликарства у наредне две недеље имају могућност да виде, између осталих, радове Владимира Дорогхазија, Данијела Бабића, Војимира Дедеића, Зорице Шујице, Игора Цвејановића, Шандора Шлајфа, Дејане Маришан, Лазара Марковића, Нађе Јовановић, Љубисава Милуновића, Јаноша Месароша, Богомила Карлавариса и Влада Њарадија, уметничког директора једне од најпознатијих ликовних колонија на простору бивше Југославије.

Отварајући изложбу, Владо Њаради је напоменуо да је колонија основана 1997. године и до сада је одржавана у Руском Крстуру, хотелу Фантаст крај Бечеја и у Малом Иђошу. „На изложби су постављена дела 20 уметника из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске. Увек се трудимо да окупимо уметнике различитих рукописа, различитог стила и различитих генерација. Кроз рад колоније прошло око 100 сликара из осам земаља света и било је време да се радови неких од њих виде и у Србобрану. Хвала Дому културе на успостављању сарадње и надам се да ће она имати трајнији карактер“, рекао је Њаради. Уз уметничког директора, окупљене у галерији поздравио је и Владимир Мудрински, директор Дома културе Србобран.

До сада је ова изложба била постављена у Кули, Врбасу, Бачкој Тополи и Бечеју. Следећи, 14. сазив Уметничке колније „Њаради“ одржаће се од 09. до 15. новембра, поново у Малом Иђошу.

Службени лист