Српски  Magyar 

Посета представника Фонда за капитална улагања АПВ

Poseta predstavnika Fonda za kapitalna ulaganja AP VojvodineПредставници Фонда за капитална улагања АП Војводине, Иштван Пастор – председник СВМ и члан Управног одбора овог Фонда и Имре Керн, су 31.10.2007. године посетили Основну школу «Јован Јовановић Змај» у Србобрану.
Током разговора са председником Општине Србобран, господином Гајин Бранком, гости су упознати са чињеницом да се у Општини Србобран улажу велики напори који имају за циљ оживљавање привредних активности и побољшање комуналне инфраструктуре. Убрзано се отварају нова градилишта за изградњу привредних погона.

Poseta predstavnika Fonda za kapitalna ulaganja AP VojvodineФонд за капитална улагања АП Војводине је у 2007. години Општини Србобран одобрио око 92.000.000,00 динара, од чега се 19.100.000,00 динара односи на завршетак фискултурне сале при овој Основној школи. Локална самоуправа је до сада за изградњу фискултурне сале уложила око 12.000.000,00 динара. Са стањем радова на завршетку изградње фискултурне сале госте је упознао председник Општине, господин Гајин Бранко, кјом приликом је истакао да се завршетак радова на изградњи ове фискултурне сале се очекује за два месеца.
Poseta predstavnika Fonda za kapitalna ulaganja AP VojvodineПоред тога, ове јесени ће се, захваљујући одобреним средствима из овог Фонда, извршити радови на ревитализацији коловозних површина у улицама Карађорђева, Цара Лазара, Дожа Ђерђа и Фрушкогорска.
Фонд за капитална улагања АП Војводине је Општини Србобран одобрио и 30.800.000,00 динара за финансирање израде пројектно-техничке документације значајних инвестиционих пројеката, што по речима господина Пастор Иштвана, значи да Општина Србобран има добре амбиције које ће у значајној мери допринети њеном укупном развоју.
Poseta predstavnika Fonda za kapitalna ulaganja AP VojvodineПредседник Општине Србобран се гостима захвалио на посети и досадашњој подршци коју овај Фонд даје Општини Србобран са циљем побољшања комуналне и друге инфраструктуре. Гости су са друге стране изразили спремност да и наредне године Фонд подржи пројекте Општине Србобран како би се започети радови завршили и отпочели нови, за које ће у међувремену бити израђена пројектно-техничка документација.

M.С.