Српски  Magyar 

Овера потписа могућа и у ОУ и МЗ

Изменама Закона о локалним изборима дата је могућност да поред јавних бележника, потписе бирача којима се подржава одређена изборна листа оверавају и општинске, односно градске управе. Ступањем на снагу законских измена омогућено је да општинске, односно градске управе могу оверавати потписе бирача који подржавају изборну листу у свим градовима и општинама, како оним где су именовани јавни бележници, тако и тамо где јавних бележника нема, саопштено је из Општинске управе Србобран. 

"Сагласно наведеном, начелник Општинске управе општине Србобран донео је решење којим се службеник Општинске управе општине Србобран овлашћујe за вршење послова овере потписа бирача који подржавају изборне листе за одборнике Скупштине општине Србобран, који ће се одржати 21. јуна 2020. године.

Због обавезе примене мера заштите сагласно актима Владе РС и Кризног штаба због пандемије, а у складу са Инструкцијом о организацији радних процеса у Општинској управи општине Србобран у примени мерa заштите од заразне болести COVID-19 након укидања ванредног стања, ОВЕРА ПОТПИСА БИРАЧА СЕ ВРШИ У ПРОСТОРИЈАМА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ СРБОБРАН ЗА НАСЕЉЕНО МЕСТО СРБОБРАН, ОДНОСНО У ПРОСТОРИЈАМА СЕДИШТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА, и то: РАДНИМ ДАНИМА И ВИКЕНДОМ ОД 13.00 ДО 18.00 часова /У ПРОСТОРИЈАМА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ СРБОБРАН ЗА НАСЕЉЕНО МЕСТО СРБОБРАН, ОДНОСНО У ПРОСТОРИЈАМА СЕДИШТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА", наводи се у саопштењу.

Саопштење Општинске управе Србобран можете видети овде

Службени лист