Српски  Magyar 

Честић примио децу из ПУ "Радост"

У склопу обележавања Дечје недеље, председник општине Србобран Нешко Честић примио је јуче малишане из Предшколске установе "Радост". Уместо одборника скупштинску салу попунила су деца из вртића на Вашаришту, а оштре тонове, толико уобичајене за места на којим се расправља о политици, овога пута заменили су смех и жагор.

Честић је стрпљиво малишанима дочарао шта се то ради у Општинској управи, о чему све брину запослени службеници и како се долази до функције председника општине, што су била нека од питања које су клинци упутили председнику општине. Добродошлицу деци пожелели су и бројни запослени, јер је Честић колону малишана провео кроз канцеларије управе - од канцеларије Скупштинске службе, преко канцеларије начелника Општинске управе, до Матичног уреда и свога кабинета.

Председник се са сарадницима потрудио да гости не оду без поклона и сву децу на изласку из скупштине сале чекали су сокови и слаткиши. Али, ни деца нису дошла празних руку па је тако Честић на поклон добио неколико великих радова малишана са њиховим порукама локалној власти.

"Честитам малишанима Дечју недељу али истовемено истичем да у сваком дану, у свакој недељи, у сваком месецу управо деца морају бити центар наших интересовања. Кад говоримо о бољем и хуманијем друштву, развијенијем и снажнијем, коме сви заједно тежимо, треба да се подсећамо да га стварамо за нашу децу и увек ћемо имати важан мотив више због тога. Сусрети са малишанима, добрим ђацима, успешним младим људима су најлепши део посла и они инспиришу локалну власт да учини све што може за најмлађе генерације", рекао је након пријема Нешко Честић, председник општине Србобран.