Српски  Magyar 

Почела са радом Народна кухиња

Народна кухиња почела је данас да пружа услуге угроженим грађанима општине Србобран. Од ове године свакодневно ће се делити оброци за 120 корисника, 60 у Србобрану, 35 у Турији и 25 у Надаљу. 

Почетку рада Народне кухиње данас је присуствовао и Нешко Честић, председник општине Србобран. Он је разговарао са корисницима услуга и обећао бржу реакцију локалне самоуправе на потребе угрожених група.

"Обећали смо да ћемо Народну кухињу помагати снажније него што је то било у претходном периоду и то сада чинимо. Не кријемо незадовољство што имамо оволико људи да имају потребу за услугама народне кухиње, али кад је већ тако, треба да знате да ћете имати подршку општине Србобран и да ће услуга, квалитет и количина хране бити бољи него пре. Врло је важно да знате да најсиромашније, најугроженије и најслабије нећемо оставити. Нисте сами", рекао је Честић пред почетак поделе оброка. 

Према речима Золтана Бергела, секретара ЦК Србобран, оброци ће се делити на истим позицијама као и до сада, у Месној заједници Србобран, у Кући кобасицијаде у Турији и Старачком клубу у Надаљу.

"Од ове јесени Црвени крст у целости води Народну кухињу, а Општинска управа обезбеђује додатна средства за енергију и храну. Надам се да ће ових 120 оборка бити довољно, али постоји могућност и да се, уколико буде потребе, овај број се увећа. У овом тренутку обезбеђена су потребна средства за несметан рад Народне кухиње у наредних шест месеци", рекао је Бергел.