Српски  Magyar 

Огњен Мудрински спортиста године

Спортски савез општине Србобран доделио је у петак традиционалне награде најбољим спортистима и спортским колективима у општини Србобран у 2012. години. Овога пута ласкаву титулу најбољег спортисте заслужено је понео Огњен Мудрински, фудбалер Црвене звезде који је својим наступима освојио симпатије свих љубитеља фудбала. За најбољи спортски клуб у 2012. години изабран је Кошаркашки клуб Академик, а награду је у име клуба примио Јован Туторов, председник клуба. Најуспешнији млади спортиста у 2012. години је Тијану Гајдош, чланицу Карате клуба Србобран, док су Милош Крстоношић и Роберт Тот, чланови Атлетског клуба Србобран, награђени за одличне резултате током 2012. године.

Спортски савез је од ове године установио и награду за најбољег тренера, а први лауреат је Зоран Мијић, тренер Фудбалског клуба Младост из Турије. Посебна награда за свеукупан допринос развоју спорта у општини Србобран припала је Миле Бошњак, дугогодишњи спортски рад и тренер млађих селекција Фудбалског клуба Србобран. Спортски савез општине Србобран, на предлог Одбојкашког клуба Младост из Турије, донео је одлуку да развој спорта у општини Србобран постхумно награди Средоја Зеремског, некада одбојкашу а касније судији највишег ранга. За унапређење и развој касачког спорта, изузетну организацију касачких трка и уређење хиподрома награђен је и Коњички клуб Вранац, а награду је у име клуба примио Жељко Вујановић, председник клуба.

„Ова манифестација је круна спортских дешавања у нашој општини, а награде за најбоље из ове године, требају бити мотив за друге спортисте да то остваре у наредној години. Спортски клубови у години иза нас, које је била веома тешка, на најбољи начин су афирмисали нашу средину. Локална самоуправа учинила је све да услови за рад спортиста у 2013. години буду бољи и средства за функционисање клубова у наредној години увећана су за 35 одсто, што је озбиљан помак. Награде иде у праве руке, они су заслужили да буду најбољи и желим им да у будућности буду још бољи“, рекао је Зоран Дудварски, члан Општинског већа задужен за спорт.

О најбољем спортисти Мудринском и најбољем клубу Академику надахнуто је говорио Јован Танурџић, познати новинар и публициста. Танурџић је искористио прилику да подсети окупљене на низ успешних спортиста и колектива из општине Србобран, посебно на Јосипа Пирмајера, који је и сам пре неколико година добио специјалну награду општине Србобран за немерљив допринос развоју спорта. „Са поносом можемо рећи да је Србобран изабрао праву личност за спортисту године и он ће тек показати о каквом се спортисти ради. Једно дете из наше средине је узлетело из србобранског гнезда да досегне висину светског фудбала и можемо бити поносни, јер нико никада у својој 21. години није урадио толико колико је урадио наш Огњен“, рекао је Танурџић. Са посебним емоцијама познати новинар говорио је о КК Академик, у којем је некада и сам играо. „И ја сам се борио за дрес овог клуба и срећан сам да је проглашен за најбољи у општини Србобран. Клуб траје деценијама, препознатљив је у региону, добитник је Октобарске награде Србобрана, и има богату традицију. Академик је неговао две ствари, љубав према кошарци и према учењу и књизи. Срећан сам да и данас добро функционише, да играчи имају добре услове за рад и развој, а сви треба да будемо поносни што у нашем клубу играју званични прваци света у игри 3 на 3“, рекао је Танурџић.

Најбољи спортиста Огњен Мудрински захвалио је општини Србобран на награди и истакао да је за њим веома успешна година. „Надам се да ће наредна бити још боља. Награда ми пуно значи, посебно јер је прва у сениорској конкуренцији и зато ће увек заузимати значајно место“, рекао је Мудрински.