Српски  Magyar 

Ивица Дачић посетио Србобран

Ивица Дачић, председник Владе Србије и министар полиције посетио је данас општину Србобран. Он се сусрео са руководством локалне самоуправе, на челу са председником општине Зораном Младеновићем, а затим и са привредницима и предузетницима и великим бројем грађана општине Србобран. Након сусрета у згради Скупштине општине, Дачић је посетио и православну цркву.

„Наша општина са 28.000 хектара земље је пољопривредна општина, са неразвијеном привредом, али и са великом жељом да путем индустријских зона и разних пројеката дамо допринос развоју наше општине. Заједно са привредницима који се налазе овде и са Ивицом Дачићем на челу Владе, верујем да ћемо наћи пут којим ћемо Србобран извести из дела неразвијених општина“, рекао је, између осталог, Младеновић.

Обраћајући се присутнима премијер Дачић је истакао да му је жеља да политика коју води добије исто име као и општина коју је данас посетио – Србобран. „Имате општину са тако лепим називом. Тако би, уствари, требало да се зове свако село и сваки град где живе Срби. Данас када говоримо о управљању Србијом морамо да се боримо за економски развој, за повратак поверења грађана, за стварање перспективе. Србији су данас потребне победе, повећање производње, правилно решавање националних проблема, улазак у ЕУ, не због ње саме, већ због наше и ваше деце и њихове будућности. У овим тешким проблемима потребна је визија како их све пребродити и зато смо преузели одговорност, и већу него нам је народ сам дао, за решавање и непопуларних ствари. Ова власт ће делити судбину свога народа, ако народ не може да живи боље, па не могу ни министри да живе боље. Ништа нећемо радити против народних интереса, ово је народна Влада, а мој циљ је да Србија буде поново јака и поштована земља“, рекао је Дачић. Током посете Дачића Србобрану окупљенима се представила и др Милка Караћ, кандидаткиња СПС за посланицу у Скупштини АП Војводине на изборима заказаним за 17. фебруар.

Након сусрета у згради СО Србобран, Дачић је посетио Храм светог Богојављења Господњег у којој су га дочекали протојереј ставрофор Мирко Шипка и протонамесник Алексеј Блануша. Домаћини су госта упознали са историјом овог храма.