Српски  Magyar 

НСЗ: Конкурс за 250 здравствених радника

Национална служба за запошљавање обавестила је незапослена лица да су оглашена слободна радна места за рад у Савезној Републици Немачкој. Прилику да дође до посла има 250 радника за здравствену негу у болницама. Оглас је објављен у складу са Споразумом о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Републике Србије у СР Немачкој, који је потписан у јануару ове године.

Према условима конкурса, траже се кандидати који имају завршену средњу медицинску школу, и то медицинска сестра-техничар општег или педијатријског смера и који имају положен стручни испит. Од кандидата се очекује познавање немачког језика на елементарном нивоу-минимум А2 ниво, према Европском референтном оквиру за језике (предност ће имати кандидати са знањем немачког језика на Б1 нивоу). Такође, предност ће имати кандидати са радним искуством у струци. У обзир ће долазити кандидати који су пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање у статусу незапосленог лица. Радни однос се заснива на одређено време на позицији асистента за здравствену негу/односно до нострификације дипломе за здравственог радника. Након нострификације дипломе (најкасније у року од 12 месеци), радни однос се може засновати и на неодређено време. Почетна плата износи 1.900 евра (бруто) - до признавања дипломе за здравственог радника.

Потребна документација: радна биографија/CV на немачком и српском језику; диплома завршене школе (оверена копија); доказ о положеном стручном испиту (оверена копија); сертификат о стеченом знању немачког језика, за кандидате који поседују сертификат. Непотпуна документација неће бити разматрана. Наведена документа потребно је доставити филијали НСЗ у којој је лице пријављено на евиденцију незапослених лица, лично или поштом, на адресу филијале, са назнаком: "За запошљавање радника за здравствену негу у СР Немачкој", или директно преко сајта НСЗ, где је текст огласа послављен.

Кандидати који уђу у ужи избор биће обавештени о месту и термину обављања интервјуа за посао са представницима немачке службе за запошљавање. Разговор ће се водити на немачком језику. Кандидати који од стране представника немачке службе за запошљавање буду изабрани након интервјуа, биће укључени у пројекат "Triple Win" - регионалне сарадње на миграцији радне снаге, који ће кандидатима пружати подршку у припреми, одласку (визе) и интеграцији у СР Немачкој. Пројекат "Triple Win", у организацији немачке службе за запошљавање (БА) и немачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ), нуди подршку кроз курсеве језика, као и краћи (петодневни) курс припреме за рад и живот у СР Немачкој.

Конкурс у целости можете прочитати на сајту Националне службе, а за додатне информације кандидати могу да се обрате свом саветнику за запошљавање у филијали НСЗ, Позивном центру НСЗ: 0800/300-301 (позив бесплатан) и миграционим сервисним центрима НСЗ. Конкурс траје до 05. марта 2013. године.