Српски  Magyar 
Жири књижевне награде  „Ленкин прстен“  у саставу  Иван Негришорац (председник)  Милан Дунђерски и Зоран М.Мандић коју додељује Установа за културу Дом културе „Србобран“ је на својој седници одржаној  04.новембра 2007. године донео једногласну одлуку да се за најбољу љубавну песму објављену на српском језику у периоду од 21.новембра 2006. до 21.новембра 2007. године, између две годишњице рођења Ленке Дунђерски, прогласи песма „Тунели“ Војислава Карановића, објављену у „Београдском књижевном часопису“ и у збирци „Наше небо“ (у издању за уџбенике и наставна средства из Београда).

ТУНЕЛИ

Не кроз земљу, кроз ваздух
Ти тунели су прокопани.
А ми, као да смо још у песку,
На дну невидљивог океана.
Испрва споро, ипак се покрећемо,
Улазимо у те прокопе.
Да ја избијем на чистину
Твог погледа, ти на празан
Простор мог додира. Твој дан
Дирнуће перце ишчупано
Из крила моје душе......

Размотривши песме објављене у периодици и у песничким збиркама назначеног периода, жири је у ужи избор, осим добитника, уврстио веома вредне песме Радмиле Лазић, Мирослава Лукића, Мирослава Максимовића, Милана Ненадића и Радивоја Станивука.

Војислав Карановић је свој песнички углед, поступно и сигурно градио током деведесетих година протеклог века, да би данас припадао ужем кругу одабраних имена савремене српске поезије. Добитник је Миљковићеве награде и награда „Бранко Ћопић“, Меша Селимовић“, Виталове награде „Златни сунцокрет“, као н награде Дисовог пролећа за укупно песничко дело.
Свечано уручење награде обавиће се у Србобрану 17.новембра 2007. године на коме ће као почасни гост, између осталих, присуствовати прошлогодишњи добитник ове награде Матија Бећковић за песму „Парусија за Веру Павладољскју„ који ће овогодишњем добитнику и уручити награду.

Н.Б.

Службени лист