Српски  Magyar 

Србобран домаћин радничким такмичењима

Првенство радника Војводине, које су одржава у оквиру 11. Спортске олимпијаде раднике Војводине, стартује 07. септембра, а први ће се такмичити пливачи.  Иако ће велика већина ових такмичења бити одржана у Србобрану, пливачи своја надметања започињу у Бечеју. Овогодишње Првенство Војводине биће уједно и генерална проба за Србобран као домаћина 11. Спортске олимпијаде радника Војводине, која се одржава 2015. године.

Све остале спортске игре, осим пливања, куглања и стрељаштва, одржаће се на теренима у Србобрану. Такмичења ће се одвијати сваког другог викенда, а у зависности од броја пријављених екипа, односно учесника, трајаће један или два дана. Очекује се да ће на овим играма наступити преко две хиљаде радника спортиста из читаве Војводине. Победници са Првенства Војводине стичу директно право учешћа на завршној олимпијској смотри кроз две године. Олимпијски град, по други пут, Србобран припремио је многа борилишта за ову манифестацију, а финиш радова биће током ове и наредне године како би сви објекти били у пуној функцији за 11. СОРВ.

На Првенству Војводине у Србобрану први пут ће се, у оквиру овог такмичења, а потом и на Олимпијади, одиграти утакмице у средњем фудбалу, а мали и велики су се већ одавно одомаћили. Први стартују пливачи, а потом ће на борилишта изаћи такмичари у фудбалу, бич-волеју, тенису и атлетици (сви, осим фудбала, у мушкој и женској конкуренцији) 21. и 22. септембра. Трећег викенда, 5. и 6. октобра, на програму су средњи фудбал, спортски риболов, надвлачење конопцем (м+ж), одбојка (ж), боћање и баскет (м+ж). Следи викенд паузе, а 19. и 20. октобра на терене ће такмичари у малом фудбалу, стоном тенису (ж) и одбојци (м). Већ 2. и 3. новембра одржаће се такмичења у кошарци (м+ж), шаху и стоном тенису (м). Последњи циклус у Србобрану одржаће се 16. и 17. новембра, а такмичења ће се одвијати у рукомету, куглању, пикаду и стрељаштву (сви у мушкој и женској конкуренцији).

Извор: Дневник

Службени лист