Српски  Magyar 

Признања за најбоље спортисте

Спортски савез општине Србобран изабрао је најбоље појединце и спортске колективе у 2011. години. За најбољу спортискињу проглашена је Маја Крстић, чланица Карате клуба Србобран, најбољи млади спортиста је члан Атлетског клуба Србобран Ласло Тот, док је за најбољи клуб проглашен Женски кошаркашки клуб Србобран. Због одличних резултата остварених током 2011. године Спортски савез општине Србобран доделио је признања и Драгани Ракић, чланици Џудо клуба Турија, затим Тамари Деспотовић, чланици Карате клуба Србобран, Бреар Јаношу и Пап Алберту, члановима Атлетског клуба Србобран, и Фудбалском клубу Србобран. Посебну награду за развој спорта у општини Србобран и дугогодишњи рад са генерацијама спортиста добио је Ђорђе Тасовац, шаховски тренер.

„Година на измаку, 2011, била је успешна за наше спортске колективе. Наши спортисти су остварили одличне резултате у лигашким, турнирским и појединачним такмичењима у Србији и шире. Са ових такмичења су доносили медаље, признања и награде и тиме на најбољи начин промовисали нашу општину Србобран. Локална самоуправа је обезбедила стабилан извор финансирања и друге услове за одржавање спортских активности, на чему захваљујем у име Спортског савеза општине Србобран“, рекао је Здравко Шандин, члан Управног одбора  Спортског савеза општине Србобран.

У име награђених захвалили су се Милорад Субић, председник ЖКК Србобран, и каратискиња Маја Крстић. Субић је истакао да је цео Србобран „заслужан што је ова средина поштована у свету женске кошарке“. „Годинама познајем скоро све спортске објекте у Војводини и Србији и не могу да се отмем утиску да је једна овако мала средина заправо, када је спорт у питању, велика спортска средина. Без обзира о којој спортској грани се ради, успеси које постижу спортисти су за поштовање. Општина је спортски богата и имамо више разлога за то; један од разлога је бројност искрених спортских радника, који упорно себе дају за развој спорта, а други разлог су спортски објекти за које могу рећи да су, у односу на величину места, најквалитетнији у Србији“, рекао је, између осталог, Субић. Каратисткиња Маја Крстић захвалила је члановима УО Спортског савеза општине Србобран што су свој глас за најбољег спортисту у 2011. години дали управо њој. „Посебно ми је драго што су се сви представници клубова сложили по овом питању. На ово признање чекам више од 14 година, али кажу - ко чека тај дочека“, рекла је Крстић.

Честитајући најбољим спортистима у 2011. години, Бранко Гајин, председник општине Србобран, изразио је задовољство због чињенице да је општина Србобран богата добрим и вредним клубима и појединцима. „Томе највише доприносе сами спортисти и њихови тренери, али и издвајања за спорт локалне самоуправе. У 2010. и 2011. години дуплирали смо проценат новца који се издваја за спортске колективе и по том порценту спадамо у сам врх општина. Уверени смо да је то једно од најбољих улагања у будућност наше деце; деца ће нам бити здравог изгледа и биће склоњена од погубног утицаја улице, а бавећи се спортом стичу предност у односу на вршњаке јер се на време науче најосновнијој животној лекцији – да науче да побеђују и да губе“, рекао је Гајин.

Након доделе признања у холу Позориштанцета организован је пригодан коктел.

Службени лист