Српски  Magyar 

Одржана 6. седница Скупштине општине Србобран

У уторак, 21.04.2009. године са почетком у 10,00 часова у „Великој сали Скупштине општине Србобран“ одржана је 6. седница Скупштине општине Србобран. Седницом је председавао председник Скупштине општине Србобран Бергел Ласло а истој су присуствовали сви одборници. Предложени дневни ред од 9. тачака на предлог одборника Душана Михајловића допуњен је још једном тачком – „Захтев републичкој и покрајинској влади за доделу средстава од продаје НИС“

Након утврђивања дневног реда и усвајања записника са 5. седнице Скупштине општине Србобран, одборници су једногласно донели Одлуку о братимљењу и успостављању дугорочне сарадње између Општине Србобран (Република Србија) и Града Orosháza (Република Мађарска).
После образложења председника општине Србобран, Гајин Бранка и расправе у којој је учествовао већи број одборника усвојен је Програм мера за санирање негативних последица економске кризе у општини Србобран.
Одборници су на овој седници донели Одлуку о комуналном реду и  Правилник о хуманом хватању и уклањању паса и мачака луталица.
Скупштина општине Србобран је дала сагласност на Статут Фонда за стипендирање студената Општине Србобран и усвојила Извештај о раду за 2008. годину истог Фонда, као и Извештај о раду Савета Месне заједнице Надаљ за 2008. годину.
У оквиру, 9. тачке дневног реда Скупштина општине Србобран је  донела Закључак којим задужује стручне службе Општинске управе Србобран да на основу овог закључка припреми и проследи Влади Републике Србије и Извршном већу Аутономне Покрајине Војводине захтев за доделу Општини Србобран дела средстава у висини од 1% од постигнуте цене продаје Нафтне индустрије Србије.
У оквиру задње тачке дневног реда одборничка питања су поставили одборници Јојкић Александар, Михајловић Душан и Вујић Дражен.
Седница је завршила са радом у 13,45 часова