Српски  Magyar 

Кобасицијада гост Саламијаде

Дводневна посета представника Туринске кобасицијаде и председника општине Србобран Зорана Младеновића Самобору и тамошњој Саламијади била је добра прилика да се остваре нови контакти и започну разговори о будућој сарадњи. Представници Кобасицијаде и Саламијаде већ четврту годину сарађују, размењују знања и искуства уз дружење које је и овога пута крунисано свечаном вечером, пренео је РТВ.

"Надам се да ћемо убудуће још више једни од других учити а да ће овакве манифестације бити нешто што веже наше народе", рекао је Крешо Бељак, градоначелник Самобора. Мирослав Медурић-Чика, председник Удружења Кобасицијада из Турије истиче да је јако битно пријатељство и сарадња и размена искустава. Међу званицама, амбасадорима неколико земаља као и посланицима и министрима Хрватске био је и председник општине Србобран Зоран Младеновић који је, између осталих, имао састанке са градоначелницима Самобора и Загреба.

"Имали смо прилике да у непосредном, пријатељском разговору причамо о њиховим искуствима пред улазак у Европску унију па и оним ситним стварима који представљају добру организацију рада локалне самоуправе", изјавио је Младеновић за РТВ. Током ових разговора нескривена је била жеља да мост чије су темеље поставиле ове две манифестације постане "двосмерни аутопут" свеобухватне и дугорочне сарадње.

Извор: РТВ