Српски  Magyar 

Отворена изложба "У Ленкином прстену"

Отварањем изложбе слика насталих на недавној ликовној колонији "У Ленкином прстену", у Дому културе у Србобрану званично је почео културни програм осмишљен поводом доделе књижевне награде за најбољу љубавну песму на српском језику. Цела недеља биће посвећена љубави и уметности, Ленки Дунђерски и Лази Костићу, по чијој се љубавној причи препознаје и Србобран.

Изложбу "У Ленкином прстену", седму по реду, отворили су Драган Симић, председник Удружења "Атеље 05" из Врбаса, и Дајан Корцеба, директор Дома културе. У Галерији су постављени радови академских и аматерских сликара из Новог Сада, Врбаса, Бачке Паланке, Србобрана и околних мањих места.

"Овде је око тридесет сликара, од аматера до академских уметника, који су покушали да бег од стварности потраже у уметности. Раније су то чинили зато што је стварност досадна, а сада то чине зато што је опасна. Колико су ово озбиљни уметници показује и чињеница да су учествовали на бројним колонијама и смотрама широм наше земље. Ово је седма колонија и тема је била веома инспиративна, због чега се овде увек лепо слика", истакао је Симић.

"Љубав је непресушна инспирација свим уметницима. Ликовним уметницима је велики изазов осликати љубав, а уверен сам да су уметници који су овде изложили своје радове, успели у томе", рекао је поздрављајући присутне Дејан Корцеба, директор Дома културе Србобран.

Службени лист