Српски  Magyar 

Србобран неисцрпна тема за истраживаче

Првих дана новембра културни живот Србобрана биће у знаку два изузетна, дуго припремана програма на теме из прошлости града.

За уторак, 01. новембар, Дом културе Србобран заказао је промоцију Зборника радова са научног скупа "Породица Дунђерски - грађанска култура српске Војводине", који је израстао из истоименог научног скупа, одржаног у новембру 2021. године у Србобрану. Овај научни скуп реализован је у оквиру протокола о сарадњи општине Србобран и Матице српске.

Јавности ће зборник представити мср Јелена Веселинов, др Снежана Мишић и др Милан Мицић, уз медијаторску подршку Дејана Корцебе, директора Дома културе Србобран. Гост промоције биће и песник Горан Благојевић. Промоција је заказана за 19.00 часова у Галерији Дома културе Србобран.

Два дана касније, у четвртак, 03. новембра, у оквиру манифестације "Дани културне традиције", Дом културе Србобран организује изложбу и трибину под називом "Знамените жене Србобрана". На ову тему говориће Рајко Каришић, уметнички фотограф, и Дејан Корцеба, директор Дома културе. Отварање изложбе је у 19.00 часова.

 

 

 


Службени лист