Српски  Magyar 

Иконе Милосава Павловића на излоби у Надаљу

Српска православна црква у Надаљу - Храм Рођења светог Јована Крститеља, организоваће у недељу, 04. јула у 11.00 часова, отварање изложбе изложбу икона уметника Милосава Павловића из Врбаса.

"Милосав Павловић је негде између иконописца и модерног сликара. Он у икони види глас традиције, своје најдубље верске, националне и уметничке традиције; види њену живу, узбуђујућу и инспиративну снагу; види део сопственог личног и колективног идентитета. Свака икона има неки свој оквир, неку границу према спољном свету. То може бити само ивица или линија, а код Павловића је прави оквир. Уметник успоставља своју међусвест између иконе и спољнег света, при чему је тај међусвет саставни, гранични део иконе. Тај међусвет у Павловића има нарочит значај и особиту вредност, ту је дошло до израза и други Павловићев дар склоности ка дуборезу и ситној пластици", записао је о радовима Павловића проф. др Јован Делић.

Павловић је рођен у Врбасу 1954. године. Самостално је до сада излагао у Новом Саду, Суботици, Србобрану, Апатину, Бечеју, Бачкој Тополи, Кули и другим градовима, као и на бројним заједничким изложбама. Учесник је и низа ликовних колонија.

Изложба ће бити постављена у Светосавском дому у Надаљу.

Службени лист