Српски  Magyar 

Изложба слика поводом Дана жена

Поводом 08. марта - Дана жена, Дом културе Србобран припремио је изложбу слика "Она је љубав", посвећену свим мајкама, бакама, секама и свим другим драгим женама.

"Ближи нам се свима познат и драг празник који, у међународним оквирима, слави слободу жена да се изјашњавају и утичу на све аспекте друштвеног живота. Поводом Дана жена, Дом културе у Србобрану организује изложбу слика чији су ствараоци као инспирацију имали искључиво припаднице лепшег пола.

Галерија Дома културе од данас је отворена за јавност, а у њеном простору могуће је видети 22 дела настала у периоду од пет година, углавном на ликовним колонијама које крајем лета организује наша Установа. Слике које се чувају у депоу угледале су светлост дана и наредне две недеље биће на располагању свим знатижељним посетиоцима који цене и уживају у ликовној уметности. 

У питању су дела различитих сликара, углавном из Врбаса, Новог Сада, Бачке Паланке и Србобрана, али и других места са простора Војводине. Све су то ствараоци који се радо одазивају на колоније поводом манифестације и књижевне награде 'Ленкин прстен'. Како је епидемиолошка ситуација неповољна, неће бити званичног отварања изложбе, како би се избегло окупљање већег броја људи на једном месту. Молимо грађане да приликом доласка у Галерију не чине то у групама, већ појединачно или у пару", саопштено је из Дома културе Србобран.

Изложене слике можете видети и ОВДЕ.

 

Службени лист