Српски  Magyar 

Дани културне традиције 2020

Крај октобра и почетак новембра у Србобрану обележиће Дани културне традиције, дугогодишња манифестација посвећена промовисању вредних културних садржаја и очувању културног наслеђа.

Први програм заказан је за среду, 28. октобар у 19.00 часова, када ће у Галерији Дома културе бити отворена изложба ручних радова под називом "Бачке рукотворине", које израђују чланице Удружења "Рука спаса". Организатор изложбе је Дом културе Србобран.

Наредног дана, у четвртак, 29. октобра у 19.00 часова, биће одржано предавање "Сентомаш у царској Русији; Српске сеобе 18. века". О овој теми у сали Малог позоришта говориће др Милан Мицић.

У среду, 04. новембра у 19.00 часова, у Галерији Дома културе Србобран, на програму је предавање "Србобран - Музејска прича" музејског саветника, етнолога Музеја Војводине Љиљане Трифуновић. Организатори су Дом културе и Музеј Војводине

Улаз за све програме је слободан.

Из Дома културе Србобран моле грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење епидемије COVID - 19.