Српски  Magyar 

Министарство културе подржало "Ленкин прстен"

Једна од најбољих традиционалних културних манифестација у Србобрану - конкурс и додела књижевне награде за најбољу љубавну песму на српском језику објављену у претходних годину дана - "Ленкин прстен", ово године по први пут добила је подршку Министарства за културу и информисање Владе Србије.

На конкурсу које ово министарство расписује сваке године, манифестација "Ленкин прстен" подржана је са 150.000 динара. Ово неће бити једина средства за организацију вишедневних програма, јер ће општини Србобран, главном финансијеру, подршку пружити и Покрајински секретаријат за културу, који ће обезбедити додатних 300.000 динара.

"Добрим радом, ширењем програма и новим садржајима који прате саму доделу награде, што је, уз снагу награђених песама и имена лауреата, довело да 'Ленкин прстен' постане препознатљив и цењен у целој Србији, успели смо да стекнемо поверење Министарства културе и информисања. По први пут од успостављања награде 2006. године добили смо финансијску подршку за организацију, и од саме суме, која је свакако важна да би имали бољи програм, још нам је вредније то што подршка долази са те адресе, јер је сигурно да Министарство културе подржава манифестације од највишег националног значаја", оценила је Милица Зарић, директорка Дома културе Србобран.