Српски  Magyar 

Културна понуда све садржајнија

Дом културе Србобран припремио је за среду и четвртак, 19. и 20. фебруар, два програма за младе и оне нешто старије, љубитеље позоришне и ликовне уметности.

Прво је на распореду представа за децу "Краљ мајмун", и то у среду у 18.00 часова, у сала Малог позоришта. Ради се о комедији рађеној по мотивима истоимене басне Доситеја Обрадовића. Уз помоћ лутки, глуме и игре, представа доноси причу из џунгле у којој се краљ лав одриче своје краљевске круне због старости и почиње потрга за новим краљем. Познату басну за сценско извођење и њен текст приредио је и написао Предраг Коларевић, академски глумац и дипломирани политиколог Факулета политичких наука у Београду. Улаз је слободан.

Дан касније, у четвртак у 19.00 часова, у Галерији Дома културе биће отворена изложба акварела и уља Владимира Степанова.

Владимир Степанов рођен је у Новом Саду, а живи и ствара у Равном Селу. "Уметник је који се специјализовао за сликање акварелом. Његова стваралачка активност је започета још у средњошколским данима. Од тада до данас, овај уметник је континуираним развојем досегао изузетну изванредну сигурност, чак мајсторство, значајно за аутентичног акварелистичног сликања. У овим сликама углавном се ради о прецизној интерпретацији виђених и менталних слика, о сувереној способности Степанова да оствари све своје замисли и намере, да наслика читке и јасне представе".