Српски  Magyar 

У суботу 18. "Музика наших предака"

Традиционална културна манифестација посвећена очувању мађарског музичког наслеђа - "Музика наших предака", ове године постаје "пунолетна". За суботу, 01. фебруар, заказано је 18. окупљање, у Центру за спорт и туризам у 19.00 часова.

Наступ за ову годину најавили су оркестар "Рождамаро" са виолинистом Ференцом Чонка, оркестар "Тиндиа" из Мађарске, Девојачки хор "Бодорка" и КУД "Бард" из Србобрана, као и Иштван Толди, приповедач народних бајки из Купусине. Организатор је и ове године Културно-уметничко друштво "Арањи Јанош", уз покровитељство општине Србобран.

"Као и сваке године, очекујемо много гледалаца у спортској хХали, сигурно је да ће сви који дођу уживати у богатом и занимљивом програму. Имамо и пратећу манифестацију, дечије радионице које води наш приповедач бајки. Тај програм почиње у 18.00 часова у малој сали Центра за спорт и туризам, улаз је бесплатан, на чему можемо да се захвалимо нашем главном покровитељу, општини Србобран", рекла је за медије Ангела Роботка, председница КУД-а "Арањи Јанош".