Српски  Magyar 

Представа "Цимет и ванила" за крај јануара

Дом културе Србобран заказао је за петак, 31. јануар, извођење Кабареа за даме и паметну господу "Цимет и ванила". У комаду у режији Весне Станковић, играју Вања Милачић, Милица Јанкетић и Весна Станковић, кореографију потписује Небојша Громилић, а пијаниста је Јован Стаматовић - Карић.

"Комедију 'Цимет и ванила' чине приче о љубави, страсти и чежњи из угла три жене, различитих животних прича  и љубавних искустава. Своје свакидашње и несвакидашње доживљаје, уз песму и плес, испричаће нам адвокатица, медицинска сестра и стјуардеса. Духовито и забавно, лепршаво и шармантно, оне нас уводе у свој скривени свет који мирише на цимет и ванилу, и у коме је све могуће… Својеврсан кабаре, ова представа је уједно и музички времеплов у којем ћете чути најпознатије шлагере педесетих и шесдесетих година прошлог века, уживо, у извођењу самих глумица".

Извођење почиње у 20.00 часова, у сали Малог позоришта, а цена карте је 400 динара. У претпродаји карте се могу купити свим радним данима у Дому културе, од 08.00 до 18.00 часова.

Дан раније, у четвртак 30. јануара, на истом месту у 18.00 часова, на програму је цртани филм "Патролне шапе".

"Патролне шапе" су шест херојских штенаца које предводи дечак Рајдер. Свака куца има свој таленат и моћ, они заједно показују да ниједан посао није претежак, ниједно штене није премало и едукују све узрасте о грађанском понашању, друштвеним вештинама и решавању проблема.

Истога дана у 20.00 часова, на репертоару је руски филм "Слуга".

Рођен у богаташкој породици, млади Григориј, Гриша (Милош Биковић) је толико ушушкан у свом лагодном животу да мисли да је "изнад закона". Када оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере. Уз помоћ старог пријатеља, психолога, отац смишља план да рехабилитује свог непослушног сина. Оригинални наслов филма је Холоп. Цена карте 250 динара.

У среду, 29. јануара у 18.00 часова, биће изведена представа за децу "Растко и вук". 

Представа "Растко и вук" прати дечака Растка, који одраста на српском двору међу браћом Вуканом и Стефаном. Вукан и Стефан, као старији и одважнији синови Великог жупана, бирају пут мача, лова и физичке силе и борбе, док наш јунак, уз посвећеност учењу и читању води унутарњу борбу са својим страховима. Да ли ће Растко допустити да га његови страхови победе или ће његова храброст преовладати и савладати тог имагинарног непријатеља, који се јавља сваком детету на путу одрастања, као и ко ће у томе покушати да му помогне, показаће нам ова иновативна представа за најмлађу публику, настала по мотивима приповетке "Златно јагње", Светлане Велмар Јанковић.

Улоге тумаче и лутке воде Тамара Белосевић, Урош Милојевић, Матеја Поповић, Александар Вучковић, Александра Белосевић. Лутке су израдили Драгана Бреза и Душан Станковић, а режију потписује Марко Обреновић.