Српски  Magyar 

Стижу "Примадоне" Тања и Рада

Дом културе Србобран заказао је за уторак, 25. јун, извођење позоришне представе "Примадоне". Ради се о комаду у којем играју Тања Бошковић и Рада Ђуричин, а режију потписује Ирфан Менсур.

"Понекад су фиктивни живот позоришта и онај стварни који живимо необично испреплетани. Милена и Дара су жене у 'најбољим' годинама, глумице и примадоне, које живе у напуштеном позоришту којем прете да ће бити срушено. Удовица и љубавница директора, главног глумца и режисера тог истог позоришта, су уједињене у љубави и сећању на једног човека, али и идеала о бољем свету. У дијалозима с хумором васкрсава ера пуна снова и утопија, у којима обе примадоне мешају своје нездраве наде и сентиментално старо ривалство. Трагикомична прича о моралним и друштвеним вредностима, о моћи позоришта да разбуди мисли и промени савест код публике, о примитивизму, о два различита карактера. Оригинална музика Сање Илића и сонгови које наше примадоне са великим уживањем певају, наглашавају ове драматуршке вредности", речено је о представи.

Адаптација и драматуршка обрада: Ирфан Менсур; Сарадник: М. Недовић; Музика: Сања Илић; Текст сонгова: Ирфан Менсур.

Представа ће бити изведена у сали Малог позоришта. Цена карте је 500 динара, а у претпродаји карте се могу купити радним данима у Дому културе, од 08.00 до 15.00 часова, Цара Лазара 6, телефон 731 919.

Службени лист