Српски  Magyar 

Представа Вацлава Хавела у сали МП

Дом културе Србобран припремио је за наредни уторак извођење позоришне представе "Вернисаж" у сали Малог позоришта. Овај комад по тексту Вацлава Хавела, режирао је Марко Јовичић, а играју  Марко Живић, Татјана Кецман и Марко Јовичић.

"Прича о брачном затвореном кругу у коме нема истинског живота, све је само манир и маска. Вера и Михал једину ињекцију животне снаге добију када им у госте дође пријатељ Бедржих. Њему презентују све успехе свог вештачког раја. Но, ињекција као код наркомана кратко траје, јер гост пожели да оде. Михал и Вера га 'заробе', јер ако оде 'публика' мораће се загледати у свој пропали, увоштали брачни живот", записано је о овом комаду.

Чех Вацлав Хавел је један од највећих бораца за људска права и слободу, против сваког тоталитаризма. Његове представе биле су забрањиване,  а међу њима и "Вернисаж". Писац је био стављен под сталну присмотру власти, злостављан и често затваран. Његове драме су данас актуелније више него икад.

Представа је на програму у уторак, 09. априла у 19.00 часова. Цена карте је 300 динара, а карте се могу купити у претпродаји сваког радног дана од 08.00 до 20.00 часова.

Службени лист