Српски  Magyar 

Дом културе и "Пан" припремили изложбу "Средина"

Дом културе Србобран и Културно-уметничко удружење "Пан" организоваће у понедељак, 28. маја, отварање деби изложбе овог удружења под називом "Средина". Поред уметничких дела ликовног карактера, биће презентовани и различити облици примењене уметности.

На изложби ће бити представљени радови чланова новоформираног удружења: Наташе Станков, Вивиане Шмит, Марине Поповић, Оливере Гајин, Милоша Дињашког, Јелене Грујић, Јожефа Келемена, Саве Трифуновића, Дејана Крстића, Срђана Шијачића, Будислава Влајкова, Дијане и Андрее Муњин. 

"Културно-уметничко удружење 'Пан' је друштво хуманистичког карактера настало на подручју општине Србобран, са циљем да окупи све младе људе из ближе околине који се самостално баве различитим видовима стваралаштва и који су већ у некој мери остварени у својим одабраним подручјима, те упоредо са тим желе да се даље заједничким радом више ангажују, како око властите делатности тако и око побољшања своје средине, користећи се медијумима ликовне и примењене уметности, књижевним радом и другим културним делатностима. Удружење се залаже за слободну размену најразличитијих идеја као и техничког знања, волонтерски рад поводом питања која су од јавног значаја и тематски организовано стваралаштво", наводи се у најави изложби. Отварање је заказано за 20.00 часова.

Службени лист