Српски  Magyar 

Отворена изложба слика

У галерији Дома културе Србобран у среду је отворена изложба слика академског сликара Данила Вуксановића. Љубитељи ликовне уметности имају прилику да виде Вуксановићеве слике и цртеже настале претходних година. Изложбу је отворио сликар из Врбаса Владо Њаради.

„Задовољство ми је да имамо могућност да нам се представи неки млађи аутор и да видимо изложбу са делима која припадају неком апстрактном, модернијем сликарству. Трудићемо се да у будућности више обратимо пажњу и пружимо могућност ауторима попут Данила Вуксановића, чије ће слике красити нашу галерију наредних петнаестак дана“, рекао је, поздрављајући окупљене, Владимир Мудрински, директор Дома културе Србобран. Говорећи о својој изложби, Вуксановић је рекао да је изложба први пут била постављена у Културном центру у Новом Саду, и да је преко Сомбора и Врбаса, стигла до Србобрана.

Вуксановић је рођен је 29. децембра 1973. године у Сомбору. Дипломирао је 1998. на Академији ликовних уметности у Новом Саду, смер графика, магистрирао на истој Академији, смер цртање. Члан је Међународног музејског комитета (ИЦОМ), Удружења ликовних уметника Војводине и Удружења ликовних уметника Србије. Учествовао је на више колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је прве награде за портрет на Југословенској изложби портрета, Шабац, 1998. Добитник је награде Новосадског универзитета, 1999. Добитник је специјалне награде уметничке колоније „Њаради“ за 2004.

Службени лист