Српски  Magyar 

Обележен Дан Предшколске установе "Радост"

Предшколска установа "Радост" обележиле је у петак 68. рођендан. Дан установе био је прилика да малишани из седам србобранских, надаљског и туријског вртића, окупљенима у хали Центра за спорт и туризам покажу шта све умеју, како уче прве лекције и стичу прва знања и вештине у тек отвореном процесу образовања, и тако најаве велика достигнућа у животима који им следе.

"Ми данас славимо наш Дан, 68. година рада Предшколске установе 'Радост'. Као и претходних година, тако и данас, трудимо се да побољшамо квалитет рада наше Установе, да се стручно усавршавамо, пратимо трендове у предшколском образовању и васпитању, поспешујемо услове рада и излазимо у сусрет деци и родитељима. У складу са тим проширујемо обим делатности, па тако, тренутно у нашој општини имамо целодневни боравак у сва три насељена места, а од ове године отворен је и целодневни боравак у вртићу 'Барби', на мађарском језику, као и у вртићу 'Палчић'. Такође, отворили смо и јаслену групу. Како би боравак деце у вртићима био што пријатнији, константно улажемо у наше објекте уз помоћ локалне самоуправе, на челу са председником Општине, Радивојем Дебељачким. Он разуме значај предшколског образовања и улагања у рани развој деце, те му се овом приликом захваљујемо на подршци", рекла је Биљана Бајић, директорка ПУ.

И име локалне самоуправе, Дан установе деци и запосленима честитао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Драга децо, поштовани родитељи, поштована директорице Бајић, и сви запослени у Предшколској установи 'Радост', желим вам срећан ваш Дан. Хвала вам на прилици да још једном проведем лепо и квалитетно време са децом, јер је то истовремено и прилика да се присетимо важног задатка који сви имамо, а то је да се побринемо да сва деца израсту у добре људе, и да се сви заједно боримо да такви и остани. Локална самоуправа Општине Србобран ће се потрудити да буде на висини тог задатка, трудимо се да из године у годину повећамо ниво услуга у нашој Предшколској установи. Желим да у времену пред нама обезбедимо услове за што боље и безбрижније детињство све деце у Србобрану, Турији и Надаљу", поручио је Дебељачки.