Српски  Magyar 

Борачке легитимације за бољи статус бораца

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић, и председница Скупштине општине Србобран Милена Аларгић, уручиле су у четвртак борачке легитимације борцима са територије општине Србобран.

Током прошле године ресорно министарство је у општини Србобран исплатило скоро 60 милиона динара за борце кроз месечна давања породицама страдалих бораца и ратних војних инвалида који примају одређене накнаде. Сања Лакић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, нагласила је да борачке легитимације представљају само један корак у унапређењу квалитета свакодневног живота бораца, те да Министарство константно ради на креирању програма који су у складу са њиховим потребама.

"У последњих годину и по дана повећали смо број регистрованих бораца за готово педесет посто, са 25.000 на скоро 50.000 бораца. Све чинимо да борачка легитимација буде једна врста картице погодности, тако да ће наши регистровани борци, дакле они који су регулисали свој статус у општинским управама, имати низ значајних попуста, не само у својој локалној самоуправи него широм Србије. Попусти се, између осталог, односе на апотеке, бање и различите врсте предузетничких радњи. Ово је само један корак у побољшању свакодневног живота бораца, а ми свакако радимо на томе да се борачка популација подигне и да креирамо програме у складу са њиховим потребама". рекла је Лакић.

Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран, у свом обраћању окупљеним исказала је немерљиво поштовање за све оно што су борци чинили у одсудним тренуцима за своју земљу. "У најтежим и најбитнијим моментима ви сте се одазвали позиву државе и ишли у рат, чиме сте задужили наше друштво, и због тога вам упућујем једно велико хвала", рекла је Аларгић и истакла да је присуство Сање Лакић, помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, мотивисано жељом да сваком појединцу укаже лично поштовање и поштовање државе за све учињено.

Погодности за носиоце борачке организације можете видети ОВДЕ.