Српски  Magyar 

Обележено 75 година рада Удружења пензионера

Општинско удружење пензионера Србобран свечано је обележило вредан јубилеј - 75 година постојања. Био је ово повод окупљању чланова којем су присуствовали и бројни сарадници ОУ пензионера Србобран, представници удружења из суседних градова и покрајинске пензионерске организације, као и представници Општине Србобран.

Уз речи захвалности свима који желе и проналазе начине да помогну пензионерима, окупљенима се прва обратила Љубица Аларгић, председница ОУ пензионера Србобран, у први план истичући посвећену подршку локалне самоуправе.

"Могу да кажем да је сарадња ѕа локалном самоуправом добра и можемо бити само задовољни, јер је Општина спознала положај пензионера код нас и према могућностима обезбеђује средства за квалитетан рад Удружења. Излази се у сусрет пензионерима, кроз конкурсе се обезбеђује превоз за једнодневне излете и екскурзије до културно-историјских и верских објеката као што су манастири. Ова сарадња се наставља, што је за пензионере важно, како за коришћење Клуба у саставу Удружења, тако и за обезбеђивање квалитетнијег живота самих пензионера", рекла је Аларгић.

Прилику да пензионерима честита јубилеј имао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Велико хвала пензионерима за све што су урадили за нас. Ту мислим на државу коју су градили, наш лепи Србобран, што су свој радни век провели у жељи да створе бољу будућност за нас. Ту бих уврстио и немерљив допринос у пензионерским данима, сви знамо кроз шта је наша држава прошла и коју су жртву пензионери поднели, да би цело друштво данас живело боље. Зато ми је додатно драго што смо се данас окупили, како би се указала част нашим старијим суграђанима. Све што могу да кажем, још једном, велико хвала пензионерима", истакао је Дебељачки. 

Обележавању 75. рођендана ОУ пензионера Србобран присуствовао је и Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине, као и представници удружења из Бечеја и Врбаса. Окупљање је обележило и уручење захвалница свим онима који су својим радом и залагањем помогли србобранској пензионерској организацији Захвалнице су добили већ поменути представници пензионерских организација, локалне самоуправе, али и неколицина чланова Удружења из Надаља, Турије и Србобрана.