Српски  Magyar 

Џудо клуб Турија најбољи у конкуренцији 51 клуба

Џудо клуб Турија био је домаћин 25. Међународног турнира TURIJA OPEN 2024. У хали Центра за спорт и туризам на татамију се опробало више од 460 такмичара из осам држава: Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске (БиХ), Румуније, Бугарске, Мађарске и Русије; чланови чак 51 клуба. Појединачно и екипно надметало се 311 дечака и 150 девојчица, у три узрасне категорије (У14, У12, У10).

Постигнути резултати на прво место у генералном пласману издвојили су домаћина TURIJA OPEN 2024, Џудо клуб Турија.

"Наступили смо са подмлађеном екипом, за велики број наше деце ово је једно од првих такмичарских искустава. Већина наших џудиста су управо почетници, али су се понашали као да имају велико искуство, добили су ветар у леђа од старијих другара који се већ годинама такмиче, зато и не чуди што смо екипно били најбоље рангирани клуб. Наше девојчице су као и увек најуспешније, имамо добру женску екипу, тако да су полетарке узеле прво место и пехар у укупном пласману, уз старије девојчице које су такође данас биле прве, али оне су нас на врхунске резултате и златна одличија већ навикле", рекао је Милан Срдановић, први тренер ЏК Турија.

Церемонији отварања турнира, који је ове 2024. године обележио четврт века постојања, присуствовао је председник Општине Србобран, Радивој Дебељачки. Он се пре почетка надметања обратио деци, пожелео им је много успеха, да пруже најбоље од себе и уживају у спорту, дружењу и свему што један овако велики турнир носи са собом.