Српски  Magyar 

У току припреме за 40. Кобасицијаду

Турија ће за нешто више од месеца дана, тачније од 23. до 25. фебруара, бити домаћин јубиларне 40. Кобасицијаде, најпопуларније и најмасовније гастро туристичке манифестације у Војводини и шире. Удружење "Кобасицијада", Општина Србобран, Месна заједница Турија, заједно са партнерима, прионули су на посао и у току су припреме за још један скуп у славу најбољег туријског производа.

"Желимо да потврдимо квалитет манифестације која је заслужено добила признање ‘Најбоље из Војводине’. Позивамо све добре људе, гурмане из свих пријатељских крајева света, да дођу и буду наши гости, припрема се читав низ забавних садржаја, како би смо заједнички прославили велики јубилеј – 40 година постојања", поручују из Удружења "Кобасицијада". Манифестација ће у наредном периоду бити представљена и најављена у више градова Србије, Сомбору, Суботици, Новом Саду и Београду и другим.

Иначе, на порталу pijace.com, у анкети која је трајала од 15. децембра 2023. до 15. јануара 2024. године, туријска Кобасицијада проглашена је за најбољу манифестацију у Србији у 2023. години. Одлична најава за овогодишњи скуп!