Српски  Magyar 

Србобранци шампиони Меморијала "Јовица Тешић Јоле"

Домаћа екипа "Фарбара Смарт колор и молер Јокић" победник је Меморијалног новогодишњег турниру у малом фудбалу "Јовица Тешић Јоле", који је у петак након 12 дана надметања завршен у Србобрану. Србобранци су у репризи прошлогодишњег финала савладали ривале из тима "НТМ Чикерија", резултатом 4:2. До трећег места стигла је екипа "Агромаус".

Шампионима турнира, уз пехар и златне медаље, припала је и новчана награда од 200.000 динара, за другопласирану екипу награда је износила 100.000 динара, а трећепласирану 50.000 динара. За најбољег голмана је проглашен Мане Мирковић, најбољи стрелац је био Јован Ћук, а најбољи играч турнира Ђорђе Глишовић.

"Квалитет фудбала приказан ове године је био одличан, поготово бих ту истакао полуфиналне мечеве и, наравно, оне у директној борни за медаље. Овом приликом и јавно упућујем честитке овогодишњим освајачима турнира. Момци годинама играју одлично, успевају да дођу до саме завршнице, а сада су по први пут и освојили шампионски пехар. Честитам и екипи 'НТМ Чикерија', свака част, ретко се дешава да они не освоје турнир, што довољно говори о квалитету екипе. Ипак, вечерас је победио бољи састав", истакао је Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам. Он је посебно похвалио екипу која организује ову спортску манифестацију. "Сваки дан се играло од 15 часова па скоро до поноћи, а овог финалног дана смо почели већ у 14 часова. Захтевно је све организовати и скоро две недеље се старати да све тече без већих проблема. Надам се да су учесници и публика задовољни, а ми ћемо се постарати да следеће године, организационо гледано, лествицу подигнемо још више", истакао је Андрић.

IV Меморијал "Јовица Тешић Јоле" издвојио се у односу на претходне турнире по већем броју категорија за учеснике, што је посебно истакао Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам Србобран. "Трудимо се да сваке године на неки начин освежимо манифестацију, да понудимо на турниру нешто ново. Ове године је то учињено повећањем броја категорија у дечијем узрасту, по први пут смо имали истовремено млађе пионире, пионире и кадете, уз наравно стандардне ветеране и сениоре. Поред тога, важно је истаћи да никад лакше нисмо скупили већи број екипа за учешће, чак 32 сениорске. Србобран се позиционирао јако добро, кад је реч о зимским турнирима у малом фудбалу, којих има доста у нашем окружењу, екипе су навикле да је код нас добра организација, судијски пар је исти као раније са једнаким критеријумом доношења одлука, награде су стандардно високе, и сви су увек пријатељски дочекани у нашем Србобрану. Мислим да имамо простор и капацитет да даље напредујемо и за наредну годину подигнемо турнир на неки још виши ниво. Идеје већ постоје", саопштио је Слободан Субић.

Инече, категорији млађих пионира (2011.), треће место на турниру је заузела екипа "ФК Хајдук Кула", другопласирани су били "Бандити НС", док је "ФК Напредак Надаљ" освојио шампионски пехар. Лука Јоксовић је проглашен за најбољег стрелца, Лазар Стојановић за најбољег голмана, а Вук Букинац за најбољег играча турнира. Код пионира (2009.) треће место је освојила екипа "Интер Миами", "Тигерси" су били другопласирани, а прваци турнира су дечаци из екипе "Пиканте пицерија Србобран". Најбољи стрелац у конкуренцији пионира је Павле Новаковић, за најбољег голмана је проглашен Урош Којић, а најбољи играч турнира је Тодор Бранков. Кадети (2007.) су на трећем месту имали тим "Олд Тимес пуб", другопласирана екипа је "Ас Буги", а освајач такмичења "Ауто сервис Ађански". Најбољи стрелац је Новак Ђурковић, за најбољег голмана је изабран Иван Мартиновић, а најбољи играч је Стефан Ђурић. Треће место у конкуренцији најстаријих учесника турнира у Србобрану, ветерани (35+), освојила је екипа "Мастершпед", друго место је припало тиму "Градина систем", а освајачи турнира су момци из "Електровојводина НС". Најбољи стрелац код ветерана је Зоран Зукић, као најбољи голман се истакао Милош Младеновић, док је најбољи играч у овој конкуренцији Игор Паповић.