Српски  Magyar 

Свечано у цркви Узвишења Светог Крста - Срећан Божић!

Свечано је јутрос било у римокатоличкој цркви Узвишења Светог Крста у Србобрану, на миси и свечаности поводом обележавања Бадњег дана, последњег дана пред најрадоснији празник у хришћана - Божић. Уз свечану мису коју је предводио жупник цркве Тибор Жуњи, којој су присуствовали многи Србобранци, међу њима и представници локалне самоуправе на челу са председником Општине Радивојем Дебељачким, свечано је било и у порти цркве, у којој су бројна деца на поклон добила новогодишње пакетиће.

Служећи преподневну мису, Тибор Жуњи, римокатолички свештеник у Србобрану, пожелео је окупљеним верницима срећан Бадњи дан на мађарском језику, а затим се обратио и на српском, захваливши се представницима Општине Србобран, на првом месту председнику Радивоју Дебељачком, прво на присуству свечаној миси, а затим и на поклонима за младе, које је обезбедила локална самоуправа.

Поводом Божића, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, упутио је и званичну честитку свим верницима који овај празник славе према грегоријанском календару.

"Свим верницима који Божић прослављају по грегоријанском календару, свим суграђанима са којим делимо и добро и изазове, упућујем најискреније жеље за добро здравље, срећу и напредак у породици, за све вредности које се везују за радосне дане Христовог рођења.

Божић је празник који у наша срца доноси мир, буди доброту и солидарност, и зато свима вама желим да дане празника проведете са осмехом на лицу, међу својим најдражим, а да будућност која нас чека буде прожета управо миром, добротом и солидарношћу. Срећан Божић!", стоји у честитки.