Српски  Magyar 

Захвалнице за волонтере Црвеног крста Србобран

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран, уручили су данас захвалнице вредним волонтерима ЦК који су током године у више разних хуманитарних и едукативних акција на најбољи начин промовисали организацију којој припадају и бројним грађанима помогли да осете да друштво брине о њима. Пријем код председника Општине Србобран организован је поводом обележавања 05. децембра - Међународног дана волонтера.

"Веома је важно да негујемо дух волонтеризма у нашој општини, с тога ми је неизмерно драго што је омладина у великом броју прихватила једну такву врсту улоге, односно, осетили су потребу да помогну свом месту и његовим становницима. У име Општине Србобран и у своје лично име, желим да се захвалим свим волонтерима, јер без икаквог интереса помажу где год је то потребно, сатисфакцију проналазећи у захвалним лицима својих суграђана. Уједно, хвала и Горану Радовановићу који организује волонтере у оквиру Црвеног крста, и који тај посао ради врло добро. Могу само да изразим наду да ћемо у будућности имати једнако добру сарадњу, да ће бити све више младих који ће се укључивати, а оно што је на нама у локалној самоуправи, једна озбиљна улога, јесте да их подржимо у свему што раде", рекао је Дебељачки и додао да ће синергија која произилази из блиске сарадње Општине Србобран и Црвеног крста, дати још боље резултате и много већу и садржајнију бригу за најугроженији део становништва.

Захвалнице и поклоне данас је добило шесторо младих и несебичних људи, али ће исту потврду за свој хумани активизам добити и сви друге србобрански волонтери, који и поред својих обавеза нађу времена да се укључе у акције.

Секретар ЦК Горан Радовановић захвалио се Дебељачком на свечаном пријему за волонтере, истичући да пример који они нуде, треба да прате и други људи, чак и цело друштво, ако је то могуће. "Оно што они чине могло би да буде животна водиља и свима нама, да попут њих будемо бољи људи, да пронађемо времена и посветимо се бар мало хуманитарном раду, јер увек ће бити оних којима је потребна помоћ. Током године смо имали велики број акција, поред редовног организовања давалаштва крви, ту су и часови из безбедност деце у саобраћају, обуке у деловању у насрећама, едукације везане за борбу против трговине људима, прва помоћ, значајно учешће у Еко кампу Удружења ‘Бисер’, на шта смо посебно поноси, и многе друге акције. Велико хвала мојим волонтерима, то су све добра деца, примерни ученици и вредни људи, одазивају се на позиве у великом броју и радо учествују у раду Црвеног крста Србобран”, поручио је Радовановић.

Жељана Ађански, ученица Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић", волонтерима се прикључила пре пет година, постављајући пред себе задатак да шири хуманост, помаже другим људима и својим делима покаже љубав. "Мислим да је хуманост једна лепа особина коју би требао сваки човек да поседује. Током ових пет година волонтеризма много сам научила, прошла сам бројне обуке, акције, могу слободно рећи занимљиве и лепе авантуре, али је било и изазова, искушења која су ме променила на позитиван начин. Стварно бих волела да и други могу да прођу исто, или бар половину тога, много би им значило у каснијем животу. Посебно су ми се допала едукативна предавања, као што је Мотивисање у добровољном давалаштву крви, Деловање у несрећама, где сам прошла целу обуку, затим Ментално здравље и старење, где сам имала прилику да радим са старијим особама. Наравно, најважније ми је учешће у Еко кампу ‘Бисер’, јер сам током једне недеље, заиста свакодневно, могла непрестано да помажем и да видим резултате тог рада. Срећа коју штићеници Удружења покажу кад им се посветите, то задовољство, заиста је посебан осећај то добити", рекла је Жељана.

Службени лист