Српски  Magyar 

Обележен Дан ОШ "Вук Караџић"

Основна школа "Вук Караџић" обележила је данас Дан школе. У сали Малог позоришта овим поводом организована је изложба и приредба, а сусрет запослених у овој образовној установи, ученика, родитеља, представника Општине Србобран и бројних других званица, био је прилика да се истакну и симболично награде појединци који су на разне начине допринели угледу ове школе у друштву.

Директорка ОШ "Вук Караџић" Ружица Милић истакла је овом приликом да лик и дело највећег српског језикословца по ком установа носи име, представља и највећу инспирацију за непрестано усавршаване и иновативност у раду са децом свих просветних радника.

"Мислим да је труд наших колега и ученика видљив на сваком кораку, својим примером наша школа показује да је увек спремна за иновације. Тако смо и ове године ослушкивали потребе и жеље наших ученика, из чега смо изнедрили један нов начин да прикажемо њихове таленте - то је први ‘Вуков ликовни конкурс’. Такође, имали смо жељу да сарађујемо са другим школама у општини, тако да су на конкурс могли да се пријаве и ученици других школа. Поред учесника, имали смо и госте, децу из вртића ‘Бубамара’ из Надаља, те се овом приликом захваљујем њиховој васпитачици Данијели Требатицки Маричић, што је била спремна да прихвати изазов и покаже креативност своје деце", истакла је директорка Милић, док је о самом конкурсу говорио наставник ликовне културе Ђорђе Ћорић. "Овај ликовни конкурс је замишљен као дугорочан културно-уметнички и друштвени програм, од високог квалитативног значаја за све ученике наше општине. Циљ конкурса је био да савремену технологију, у овом случају фотографију, иако је део свакодневице, приближимо нашим ученицима на један другачији начин. Помогао сам им да кроз овај вид уметности изразе своје идеје, да примене све оно што су научили на часовима ликовне културе у истраживању композиционе фотографије", рекао је Ћорић.

Ликовни конкурс је пред ученике поставио тему “Моја школа и ја”, пријавило се 24 ученика, а по оцени жирија најбоље радове послали су: 1. место – Николина Ергелашев VII/2, ОШ “Вук Караџић”; 2. место – Вања Шијачић VII/1, ОШ “Јован Јовановић Змај”; 3. место – Анастасија Џамбас VI/2,  ОШ “Вук Караџић”; Похвалница – Ана Бенчић VII/1,  ОШ “Јован Јовановић Змај”. За излагање је изабрано укупно 45 фотографија, насталих кроз објектив 15 аутора. Такође, изложене су и фотографије деце из ПУ “Радост”, из Надаља, укупно 15 дела, чијих је 5 малих аутора и награђено: Искра Лазић, Лука Лаушев, Луна Шајин, Михајло Бранков и Павле Бјeловић.

Учитељици Љубици Попглигорин, наставнику Ђорђу Ћорићу, и Милосави Алексић, чланици помоћног особља, додељене су похвалнице за предан рад на пољу креативности, а јубиларне награде добили су: учитељица Милица Марић за 40 година стажа, Милана Дашић за 30 година радног стажа, Радојка Пантић за 10 година, Жељко Васић за 20 година радног стажа у образовању деце, као и Драгица Икрашев за заслужени одлазак у пензију.