Српски  Magyar 

Подршка ФСС и Николе Лазетића за ФК Напредак

Директор млађих категорија Фудбалског савеза Србије Никола Лазетић посетио је данас ФК Напредак из Надаља. Он се састао са руководством клуба и руководством Општине Србобран, разговарао са домаћинима о начинима и могућностима за унапређење фудбала у малим срединама, а затим младим фудбалерима из Надаља предао вредну донацију - комплетну опрему за утакмице, коју Фудбалски савез Србије обезбеђује за мање локалне клубове.

"Ова акција Фудбалског савеза Србије траје већ годинама и веома ми је драго што имам прилику да посетим Надаљ и упознам се ове људе из клуба и локалне самоуправе, све оне који су спремни да помогну рад овог спортског колектива. Задовољство је видети да овако мало место успева да сачува клуб, да деца имају лепу опрему и да тренирају на овако лепом и уредном терену, што је потребно сваком клубу. Фудбалски савез Србије овом малом донацијом жели да подржи развој нашег спорта у малим срединама, а овом посетом да успостави интерактиван однос са децом и увери их да треба да посвећено раде од самог старта. Фудбал се не игра само на стадионима Црвене звезде или Партизана, фудбал не игра само А репрезентација, управо смо сви ми негде почели у неким малим местима, у малим клубовима, корак по корак остварили своје фудбалске снове, а они који то не успеју сигурно ће кроз фудбал стећи пријатељства за цео живот", поручио је надаљским младим фудбалерима Никола Лазетић, некада фудбалер Црвене звезде, Војводине, Фенербахчеа, Торина и других познатих клубова.

У име Општине Србобран на посети и донацији захвалио се Радивој Дебељачки, председник Општине.

"Ова посета подршка је не само Фудбалском клубу у Надаљу него и нашој локалној самоуправи која се труди да свим спортистима, деци и младим људима, створи најбоље услове за бављење спортом. Издвајамо значајна средства за све фудбалске клубове, али и за друге спортове, јер нам је циљ да имамо што више деце и младих укључене у спортске активности, и рекреативно и на професионалном нивоу. За нас је подршка Фудбалског савеза Србије веома значајна, а данас смо овде управо да би видели шта још можемо да учинимо за фудбалски клуб", рекао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Малим клубовима као што је наш свака донације веома је важна, за нас је све велико. Имамо више од 30 дечака у клубу, такмичимо се у три категорије, од сениора до пионира. Најмлађе категорије су најважније, клуб који нема децу у свом саставу не треба ни да постоји. За њих је веома важно да у свом месту виде великог фудбалера и репрезентативца као што је то био Никола Лазетић, зато велико хвала на посети и поклонима", рекао је Миодраг Ивановић, секретар клуба.