Српски  Magyar 

НИС издваја 8 милиона динара за ОШ "Вук Караџић"

Овогодишњи, јубиларни програмски циклус, којим компанија НИС обележава 15 година свог друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, усмерен је на унапређење услова за образовање младих у складу са савременим моделима учења и подизање капацитета научних установа како би научници и научнице развијали своје научне потенцијале.

Тако је овогодишњи конкурс Програма посвећен образовању и науци и усмерен на подршку пројектима основних и средњих школа у домену осавремењивања наставног процеса и инфраструктуре објеката, као и пројектима научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова у циљу унапређења инфраструктурних и иновационих капацитета научних установа.

Према одлуци, у Основној школи „Вук Караџић“ у Србобрану ће се извршити санација крова у површини од 2.454 квадрата, у циљу спречавања даљег унутрашњег оштећења услед прокишњавања, чиме се постиже функционалност објекта и обезбеђују услови за адекватан рад и очување школског инвентара. Вредност пројекта је 8.000.000,00 динара.

Широким обухватом активности које су дефинисане овогодишњим Конкурсом, бројне су могућности стављене на располагање образовању и науци у изградњи капацитета и вештина код младих и одраслих, али и самог инфраструктурног унапређења ових установа укључујући и услове за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом, саопштено је из НИС-а.

Све резултате Програма можете видети ОВДЕ.