Српски  Magyar 

Позлаћени крстови на новом крову србобранског Храма

Низу важних датума у историји Светобогојављенског храма у Србобрану данас се придружује још један - у календару и хроникама заувек ће остати записано да су у недељу, 22. октобра 2023. године, освештана два позлаћена крста и подигнута на нови, бакарни кров цркве, да заувек сведоче љубав прама Богу и цркви верног србобранског народа.

"Наши верници, Србобранци, љубитељи нашег града, имали су данас прилику, на велику радост свих, да присуствују историјском моменту да се на наш велелепни Храм, на новообновљени кров постављају два велика часна, позлађена крста, која ће га додатно украсити и бити на духовну радост свих Србобранаца и сваког човека који ће пролазити поред овог Храма и молити се Богу.

Као старешина овог Храма сам радостан, јер је овом чину данас присуствовао велики број Србобранаца, хвала Богу на дивном времену, на овај историјски момент. Са нама је данас био архијеријски намесник Бечејски, уважени протопрезвитер Владислав Пајић, протопрезвитер крстоносац Мирко Шипка, стари свештеник у пензији који је овде провео 11 година и који је пуног срца и љубављу дошао данас да предводи службу. Захваљујем се ђакону Бечејском, мом сапароху оцу Горану, нашем хору, председнику Општине Србобран Радивоју Дебељачком, жупанима римокатоличке цркве, и свом верном сабраном народу. Све ово је плод велике жртве и заједнице свих нас, првенствено свих оних људи који су се укључили у акцију санирања крова кроз своју жртву, кроз дар Богу, кроз свој прилог. Они су се укључили као камен, као што каже апостол Петар, на коме је сазидана црква, свако се по једну циглу узидао и зато је радост већа, јер није дело једног човека већ дело свих Србобранаца. Честитке свима", поручио је старешина Светобогојављенског храма у Србобрану, презвитер Србољуб Срдић.