Српски  Magyar 

Локалној администрацији 20 рачунара за бољи рад

Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, посетио је данас Србобран и уручио донацију од 20 лаптоп рачунара за унапређење рада локалне администрације. Домаћини Дабићу били су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Данијела Вујачић, начелница Општинске управе.

"На првом месту, желим да се захвалим државном секретару при Министарству државне управе и локалне самоуправе, господину Дабићу, на овој великој донацији за нашу Општину, која ће нам бити од великог значаја. Рачунари ће служити да се унапреди наша управа, да будемо функционалнији и да на тај начин пратимо оно што Република Србија кроз дигитализацију и све друге процесе, који треба да омогуће нашим грађанима много транспарентнију и бољу доступност Општинске управе, жели да постигне. Трудићемо се, као локална самоуправа, да пратимо процедуре које је потребно испоштовати како би смо дошли до нивоа на ком треба да будемо, а како би смо грађанима били увек на услузи", рекао је Дебељачки, уз молбу секретару Дабићу да изречена захвалност стигне и до министра Александра Мартиновића, не само зато што помаже Србобрану да лакше прође транзицију у дигитализацији, већ и свим другим општинама на територији Републике Србије.

Уз честитке грађанима Србобрана, Турије и Надаља поводом Дана општине и Дана ослобођења, државни секретар Ђорђе Дабић изразио је велико задовољство и због своје прве посете Србобрану.

"Криво ми је што, и поред све добре воље, нисам успео лично да присуствујем свечаном обележавању овог важног датума за Србобран. Заиста ми је велико задовољство што сам у прилици да уручим донацију од 20 лаптоп рачунара Општинској управи у Србобрану. У разговору са председником Општине сам сазнао за велике пројекте који су пред локалном самоуправом и треба да се реализују. Ми ћемо, као министарство, да се потрудимо и изађемо у сусрет где год будемо у могућности, конкретно, разговарали смо о пројекту који је у току и који би могао да се реализује у Србобрану, а то је успостављање јединственог управног места, што би могло, уколико пројекат буде одобрен, бити реализовано на радост свих грађана који имају посла са општинском администрацијом. У том случају на једном месту моћи ће да заврше све своје послове. На тај начин ће бити отклоњен проблем који постоји свуда, а то је шетња од шалтера до шалтера. Наше министарство посебно инсистира на томе да грађани добију могућност да све своје административне послове заврше на једном месту, жеља нам је да на тај начин људима олакшамо свакодневни живот", најавио је Дабић и изразио задовољство због бројних пројеката који се реализују.