Српски  Magyar 

У трећем кварталу рођена 31 беба

Бебе рођене у трећем кварталу 2023. године добиле су данас поклоне од Општине Србобран, чиме је настављена традиционална акција подршке младим родитељима и породицама са новопридошлим члановима. Током јула, августа и септембра је на територији општине Србобран рођена 31 беба, 18 девојчица и 13 дечака. Најлепше жеље и честике поводом доласка на свет најмлађих Србобранаца, Туријаца и Надаљчана, родитељима је упутила Данијела Вујачић, начелница Општинске управе Србобран.

"Ово је акција која се са успехом и радошћу непрекидно реализује годинама у назад, верујем да то већ сви у Србобрану знају, али можда неки родитељи који су добили своје прво дете, нису имали прилике да се информишу о њој. У име Општине Србобран, и Удружења ‘Рука спаса’, свим родитељима честитам и желим сву срећу у даљем животу и одрастању деце. Ми као локална самоуправа улажемо напоре да помогнемо свим родитељима, не само у тренутку кад дете дође на свет, већ и током одрастања. Желимо да вам будемо партнери на том путу, да помогнемо како би тај, најодговорнији посао у животу, учинили вам мало лакшим", рекла је Данијела Вујачић.

Као и до сада, од Општине Србобран родитељи добијају по 20.000 динара једнократне помоћи, столицу за храњење беба, ћебенца и пешкириће. Уз Ове поклоне добродошлице су мајкама беба, али и једном оцу, уз Начелницу Општинске управе, данас уручивали и др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за области екологије, социјалне заштите, унапређења положаја пензионера и верске заједнице, као и Савка Лазић, председница Удружења "Рука спаса".