Српски  Magyar 

Србобран на Форуму "Унапређење система безбедности саобраћаја 2023"

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран учествовао је Форуму "Унапређење система безбедности саобраћаја 2023", који је организовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова. Овогодишња тема форума била је Финансирање безбедности саобраћаја у локалним самоуправама – Измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

"Форум су свечано отворили Бранко Стаматовић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Братислав Гашић, министар унутрашњих послова Републике Србије, и Младен Петровић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Циљ Форума је подизање капацитета рада локалних савета уз подршку надлежних институција у области безбедности саобраћаја на територији Републике Србије. Учесници форума, осим представника локалних самоуправа из Републике Србије, били су и представници Министарства унутрашњих послова – Управе саобраћајне полиције, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства просвете, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Јавног предузећа 'Путеви Србије', као и гости из Републике Северне Македоније и Републике Српске", саопштено је након Форума.