Српски  Magyar 

Почела са радом Народна кухиња

Бесплатни, топли оброци за материјално угрожене грађане неће изостати ни ове јесеини и зиме, саопштено је из Црвеног крста Србобрана приликом отварања Народне кухиње за период 2023/24. године. Кориснике су при првом преузимању оброка овога пута дочекали Горан Радовановић, секретар Црвеног крста, и др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за социјалну заштиту, унапређење положаја пензионера, верске заједнице и екологију.

Радовановић је овом приликом истакао да ће организација коју води трудити се да и ове године оброци буди квалитетни, обимни и протеински богати, као и да ће сарадња са Банком хране Војводина бити настављена, што значи да ће с времена на време следовања бити допуњена квалитетним прехрамбеним производима. Он се захвалио на помоћи Општини Србобран и Српској православној цркви, без којих би Народна кухиња тешко могла да функционише.

"Захваљујући разумевању које за потребе наших људи има председник Општине Србобран Радивој Дебељачки, ми можемо да се похвалимо да уз сваки оброк дајемо месо, што није случај у великом броју других општина", нагласио је Радовановић и искористио прилику да се захвали и Ловачком дому у Надаљу, у ком је обезбеђена просторија за потребе Народне кухиње у овом месту. Иначе, оброци за све кориснике ће бити припремани у ресторану "Гурман" у Србобрану, одакле ће бити дистрибуирани у Србобрану, Турији и Надаљу.

Др Илија Газепов подсетио је све кориснике колико је потребно одговорно се понашати у процесу преузимања хране на нивоу хигијене посуђа, личне хигијене, као и заштите од ширења разних вируса на местима на којим се истовремено окупља више људи, као што је Народна кухиња, посебно у периоду када се вируси шире у већој мери.