Српски  Magyar 

Продужен рок за набавку заштитног рама за трактор

Влада Србије одлучила је да до 08. децембра продужи рок за подношење захтева за доделу субвенција за набавку заштитиних рамова за употребљавани трактор.

Једна од главних мера за смањење броја страдања и повреда возача трактора услед превртања јесте уградња заштитних рамова. Зато је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило 125.000.000 динара за субвенционисану доделу заштитног рама.

Модели и типови трактора који су обухваћени овим позивом су: ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и ИМТ 549, а циљ је да што више трактора буде покривено заштитним рамовима, како би се пружила заштита возачима трактора приликом превртања.

Подсећамо да су услови које физичка лица као подносиоци захтева за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор морају да испуне следећи:

  • правилно попуњен захтев са личним подацима,
  • потврда да је лице измирило све обавезе по основу пореза на имовину,
  • фотокопија саобраћајне дозволе или другог документа којим се потврђује да је возило регистровано (у случају оправданих разлога као што су престанак правних лица или смрти физичких лица од којих су купили возило као и губитак рачуна због чега имаоци нерегистрованих трактора нису у могућности да прибаве одговарајући доказ о власништву, пореклу возила и доказ о измиреним царинским и пореским обавезама за возило, потребна је изјава потврђена потписима два сведока и оверена од стране надлежног органа о поседу од 5 година за трактор који је стар најмање 10 година),
  • фотографија предње стране трактора за који се подноси захтев,
  • доказ о измиреним трошковима  прописаних административних такси у износу од 1.040,00 динара,
  • потврде које се достављају уз захтев за субвенционисану доделу заштитног рама не могу бити старије од 30 дана од дана подношења захтева,
  • сва документа која се достављају уз захтев морају да гласе искључиво на подносиоца захтева и прилажу се у оригиналу или овереној копији.

Захтеви за субвенционисану доделу заштитног рама подносе се Агенцији у затвореној коверти на адресу: Булевар Михаила Пупина бр.2, 11070 Нови Београд, са назнаком "Захтев за субвенционисану доделу новог заштитног рама".

Јавни позив са пратећим формуларима за подношење захтева се налази на сајту Агенције за безбедност саобраћаја, у одељку "Обавештења".