Српски  Magyar 

"Велико срце деце Србије" у Србобрану, Турији и Надаљу

"Велико срце деце Србије", овогодишњи мото традиционалне манифестације Дечија недеља, одзвања ових дана и Србобраном, Туријом и Надаљом. Све активности у школама, вртићима, као и у Друштву за помоћ МНРО "Бисер", посвећене су младим, док се они старији обавезују да разговарају са децом, али и између себе, "о томе шта све могу да ураде да унапреде њихов живот и заједно раде на томе". Ово је порука организатора Дечије недеље свим старијим који брину о деци, од родитеља, преко васпитача, учитеља и професора, па све до доносиоца одлука и одговорних за вођење установа, институција и друштва у целини.

Овим поводом Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, заједно са сарадницима обишао је поједине вртиће Предшколске установе "Радост" у Србобрану, Турији и Надаљу, "Палчић", "Бамби", "Пепељуга" и "Бубамара", уручио слатке поклоне свим дечацима и девојчицима, који нису изостали ни за децу у свим другим вртићима.

"Током Дечије недеље имамо заиста пуно активности, једна од њих је да обиђемо вртиће и разговарамо са нашом децом. Она су увек искрени саговорници, умеју да дају јако добре савете и коментаре на све што радимо. Ту смо да чујемо шта имају да кажу и њихове васпитачице, као и помоћно особље, како је то радити у нашим објектима и да решавамо проблеме, ако постоје. Имамо укупно девет забавишта на територији општине и заиста се трудимо да они буду у добром стању, да деца имају што боље услове за боравак у њима, мислим да смо на висини задатка, али увек може боље", рекао је данас након обиласка вртића Радивој Дебељачки.