Српски  Magyar 

Почиње инсталација нове опреме у Дому здравља

Наредне дане у Дому здравља "Др Ђорђе Бастић" обележиће велики радови на инсталирању и пуштању у рад нових савремених дијагнистичких медицинских апарата, за чију је набавку кроз разне програме обезбеђено више од 20 милиона динара.

Радови ће донети и краткотрајне измене у режиму рада установе, због чега се директор Дома здравља др Властимир Кладар грађанима Србобрана, Турије и Надаља обратио саопштењем за јавност.

"Поштовани корисници услуга здравствене заштите у Дому здравља 'Др Ђорђе Бастић', од уторка, 03. октобра, у РTG служби наше установе вршиће се обимни радови демонтаже 20 година старог РТГ апарата, као и монтаже новог, модерног апарата. Такође, од четвртка, 05. октобра, почиње и демонтажа старог мамографа и монтажа новог са ЦРФ конфигурацијом. Све време радова, као и време до добијања неопходних дозвола за контролу зрачења, које издају одговарајуће званичне институције, у Дому здравља неће се вршити РТГ снимања. Ова услуга свим пацијнетима биће доступна у здравственим установама у околним местима, о чему су обавештени руководиоци ових установа. Ово се не односи на ултразвучне прегледе, који ће се у нашем Дому здравља вршити редовно. Због свега наведеног, молимо кориснике услуга за стрпљење и разумевање, јер ради се о дугорочно капиталним набавкама и важном опремању, које ће значајно унапредити ниво здравствених услуга у општини Србобран", наводи се у саопштењу које је потписао др Властимир Кладар, директор ДЗ "Ђорђе Бастић".